Arkivsida

Racerapport från Johan Sturesson

STCC. Foto: Christer Martinsson

STURESON SLOG TILL IGEN- TVÅA I GÖTEBORG Johan Stureson fortsätter att imponera i årets STCC. I Göteborg City Race blev det en ny andraplats och Skåningen klättrade till tredjeplats totalt i mästerskapet.

Ännu en gång satte Johan Stureson och IPS Motorsport storteamen på plats. Och denna gång sved det nog lite extra för fabriksteamen då IPS Motorsport även körde hem prischecken på 100.000kr.

– Riktigt skönt, en andraplats och pengar till fortsatt satsning, njuter Johan.

Stureson hade länge fortsatta problem med bromsarna, men fick det att fungera hyfsat under kvalet där han hade sjunde tid, snabbast var Robert Dahlgren.

– Kunde köra max tre varv sedan kokade bromsvätskan, sen fick jag köra i depå. Så man fick slå till i rätt läge, fortsätter Johan.

Richard Göransson, Robin Rudholm och Jan Nilsson hade alla för dåligt tempo och kvalade inte vidare. Stureson däremot förbättrade sig i Q2, till en sjätte tid medan Tommy Rustad tog pole.

– Bromsproblemen var kvar, så jag kunde inte få ut max, så efter omständigheterna så får man vara nöjd med startruta sex.

Det blev som väntat ett tätt och tufft första race, där Stureson kom iväg som sexa och hade under hela loppet ett bra tempo och kunde utan några problem behålla sin plats i mål.

– Det kändes bra, jag och Roger Eriksson var snabba, men blev lite blockerade bakom Schie, berättar Johan.

I det andra racet blev det en total dominans från Tomas Engström och Johan Stureson som båda ryckte från de övriga. Stureson pressade Engström vid ett flertal tillfälle under loppet och i slutet var det läge för attack.

– Hängde med bra hela tiden, men fick aldrig det perfekta slagläget och ville inte äventyra andraplatsen heller, säger Johan.

Andraplatsen för Johan Stureson betydde också att IPS Motorsport tillsammans med Mattias Andersson i MA/GP teamet tog hem prischecken på 100.000kr för bästa team denna helgen.

– De pengarna satt fint, nu kan vi ju lämna motorn på renovering, jublar teamchef Per Stureson.

Dessutom klättrade Johan Stureson till tredjeplats i tabellen och är bara tretton poäng efter ledande Thed Björk och sju poäng efter tvåan Tommy Rustad.

– Trevlig läsning, myser Johan.

Nu väntar hemmabanan Ring Knutstorp där Johan Stureson tänker förstärka sin position i toppen av årets STCC.

– Med tanke på årets budget så är topp fem vårt mål, att komma hem till Knutstorp och ligga trea är ju inte fel, avslutar Johan Stureson.

förarmästerskapet 2009

1. Thed Björk 37
2. Tommy Rustad 31
3. Johan Stureson 24
4. Tomas Engström 23
5. Richard Göransson 22
6. Roger Eriksson 20

TEAMMÄSTERSKAPET 2009

1. Flash Engineering 55
2. Polestar Racing 45
3. West Coast Racing 42
4. MA:GP/IPS 41
5. CMS / NFA 27
6. Engström Motorsport 23

Arkiv 2009