Arkivsida

Racerapport från Johan Sturesson

STCC. Foto: Christer Martinsson

STURESON FYRA I FALKENBERG

Johan Stureson revanscherade sig i Falkenberg med en imponerande fjärde plats och fem nya viktiga poäng. Därmed närmade han sig toppen i totalen.

En liknande poängskörd var väntad i det andra racet, men tyvärr blev han påkörd och tvingades senare bryta.

– Trist, men fjärdeplatsen i första var oerhört viktig, utbrister Johan.

Falkenbergs Motorbana är den bana som passar Johan Sturesons Peugeot 308 sämst, men den rutinerade Skåningen ville annat och skuggade länge de båda Volvobilarna som var snabbast i det första kvalet. Till slut blev det en imponerande femteplats och vidare avancemang till kval 2.

I finalkvalet fortsatte Stureson att åka fort, höll stabilt sin femteplats efter Tommy Rustad, Robert Dahlgren, Thed Björk och Richard Göransson.

– Kändes bra och det är inte helt fel att starta från innerspåret på denna bana, menade Johan.
Stureson höll sig på innerspår och lyckades behålla sin femteplats i starten med Rustad, Dahlgren, Björk och Göransson framför sig. Loppet blev sedan ganska odramatiskt där samtliga i toppen behöll sina positioner, förutom Dahlgren som tvingades bryta med ännu ett motorfel.

Stureson höll tempot och hade inga större problem att köra i mål som fyra och därmed fem nya poäng.

– Det flöt på bra, säger Johan.

Det mesta talade för en ny topplacering i det andra racet då startpositionen var den samma och farten fanns där. Men det blev väldigt trångt i chikanen och Stureson fick sig en tryckare, hamnade utanför banan och kom ut som elva, men tvingades senare bryta.

– När jag åkte av fylldes antagligen generatorn med sand så den gav upp, suckar Johan.

Vann det andra racet gjorde Richard Göransson före Tommy Rustad och Thed Björk. Sturesons viktiga fempoängare i första racet gör att han endast har sex poäng upp till årets målsättning, topp fem totalt.

Nu väntar ett längre uppehåll, nästa tävling är på Gelleråsen i Karlskoga den 15 augusti.

Arkiv 2009