Arkivsida

Racerapport från DIR Motorsport

Formel Renault. Foto: Christer Martinsson

Under fredagen och lördagen körde Daniel Formula Renault SM deltävling på Karlskoga, i första racet blev han 6:a, andraloppet tvingades han bryta av tekniska problem.

Under fredagen kördes både test, kval och race 1, så här berättar Daniel om första racet:

– Vädret på fredagen var kanonbra, sol och 20 grader varmt. Vi började med att köra ett testpass där jag var 5:e snabbaste föraren, senare på dagen körde vi kvalet där jag placerade mig 8:a. I Race 1 fick jag precis som resten av startfältet en bra start, alla höll sina positioner in i första kurvan. Loppet var relativt odramatiskt och jag låg på en stabil 6:e plats och försökte gör allt för att komma i fatt framförvarande förare, jag tog många meter i inbromsningarna medan han hade bättre fart ut ur kurvorna. Tyvärr kör vi bara 13 varv och när jag äntligen närmade mig avflaggades loppet och jag blev 6:a.

På lördagen körde Formula Renault bara ett pass och det var det andra racet. Vädret var fortfarande bra, Daniel startade på en 7:e plats:

– Starten i race 2 gick inte lika bra, jag tappade en placering innan kurva 1 och fick sätta upp jakten på resten av startfältet. De två första förarna drog en rejäl lucka medan resten av startfältet var ganska samlat. Halvvägs in i loppet började med display där jag ser varvtal, växelindikator, motorstatus m.m. blinka och bara några kurvor senare började bilen misstända. Jag försökte ännu ett varv men något var trasigt så jag fick bryta. berättar Daniel.

Det visade sig vara ett elfel som orsakade misständningarna i motorn, bilen gav inte elektroniken tillräckligt med el helt enkelt!

Nästa deltävling är på Daniels hemmabana, Ring Knutstorp den 11-12 september!

Arkiv 2009