Arkivsida

Racerapport från IPS Motorsport

Fredrik Larsson.

OSLAGBAR I KARLSKOGA Fredrik Larsson är svårslagen i årets Carrera Cup Scandinavia. På Gelleråsbanan i Karlskoga blev det ännu en uppvisning från Falkenbergs föraren som körde hem sin andra dubbelseger för året.

– Riktigt härligt, jublar Fredrik Larsson.

Det inledande kvalet blev en uppgörelse mellan Larsson, Mangs och Rickardsson. Larsson började avvaktande men ökade tempot successivt och nådde nästan ända fram. Näst snabbaste tid, två tiondelar efter Mangs.
– Satte inget perfekt varv så jag har mer att ge, och är nöjd med att starta i första led, kommenterar Fredrik Larsson.

Larsson och Mangs fortsatte sin fight i första racet, där Mangs tog ledningen men hade omgående backspeglarna fulla med en hårt attackerande Fredrik Larsson. Efter halva racet slog Larsson till, passerade Mangs, satte racets snabbaste varv och körde hem ännu en seger.
– Vissa segrar är extra sköna, ler Fredrik.

I det andra racet regerade Larsson från start till mål. Han tog starten före Cralle Lindholm och Jocke Mangs, fixade direkt en lucka och genomförde sedan ett stabilt lopp och kunde därmed notera dubbelseger nummer två för säsongen.
– Hade läget under kontroll hela vägen, slog av lite på slutet när jag såg att det var safe, helt underbart, utbrister Fredrik Larsson.

Om två veckor väntar Norge och Vålerbanan. Dessutom fortsätter kampen om poängen som förlorades i Falkenberg.

Arkiv 2009