Arkivsida

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Ebbesson Motorsport.. Foto: Martin Cruce

SM-GULD!
I helgen avgjordes den sjätte deltävlingen av åtta i Radicalserien tillsammans med STCC och Ebbesson Motorsport säkrade SM-guldet. Detta gjorde Andreas genom att ta sin 5 dubbelseger för säsongen. Han var tvungen att dryga ut sin ledning med ytterligare 4 poäng vilket han lätt lyckades med. Tidigare fanns 2 silver och 1 brons i bagaget från olika racingklasser.

Marcus lyckades också mycket bra denna helg. Som nykomling tog det som tidigare lite tid för honom att hitta rätt på banan, men när han väl hade fått upp farten var även han med och slogs i toppen. I race 1 startade han 8:a och kunde gå i mål som 6: a. I race två låg han länge på en fjärdeplats innan han var tvungen att ge upp en tuff fight med två nya PR6 och kom åter 6:a.
Marcus ligger fyra i mästerskapet och är bästa förare bland de äldre Prosport-bilarna.

”Detta är helt fantastiskt. Det är inte många gånger man får uppleva en sådan här säsong. Vi är mycket glada över att redan nu säkrat guldet. Andreas och hela teamet har gjort ett kanonarbete under säsongen genom att vara snabba och ha driftsäkerhet varje gång man ger sig ut på banan. Helt otroligt. Hittills har vi tagit 11 av 12 möjliga segrar, men vill självklart fortsätta denna svit hela säsongen. Nu när vi har guldet ska vi leva upp till det också.”
– Inge Ebbesson.

DEL 2: Teamarbetet
Här följer del 2 av serien om teamet bakom alla framgångar. Förra gången kunde ni läsa om ingenjörernas arbete och denna gång handlar det om mekanikerna. Fler följer framöver.

Ut först, sist in.
Att vara mekaniker är ett arbete som innebär stort ansvar. Bilarna skall vara klara och driftssäkra vid varje tillfälle när det är dags att rulla ut på banan. Det kan innebära att tiden är mycket begränsad mellan olika pass. Det gäller därför att vara mycket stresstålig och alert. För att hinna med allt som ska göras på bilarna är mekanikern den som oftast är igång först på morgonen och den som sist lämnar på kvällen.

Varje gång bilarna kommer in är det många saker som ska kontrolleras. Därför har mekanikerna hos Ebbesson Motorsport en checklista som de går igenom varje gång. Det har visat sig vara mycket effektivt då teamets förare inte har blivit stående någon gång hittills i år. Checklistan är ett hjälpmedel så att inget glöms. Den uppdateras hela tiden för att vara aktuell då nya saker inträffar. Dessutom ger den en bild av hur arbetet fortskrider och om någon av bilarna behöver stöd för att vara klar i tid. Ingenjörerna bestämmer hur bilen ska ställas in och det genomförs av mekanikerna tillsammans med ingenjörerna. Allt kontrolleras och följs av koordinatorn.

I år, till skillnad från många andra år, har Ebbesson Motorsport en helt ny mekanikerstab vilket alltid är en chansning då det är mycket att lära. Dessutom måste man känna sin personal och kunna lita på dem till hundra procent. Nu i efterhand kan man konstatera att detta år blivit mycket bra och mekanikerna är suveräna.

Veronica, rutinerad och positiv.
Veronica Antonsson Jonsson kommer från Skene utanför Borås och har tidigare erfarenhet från Radical. 2006 och 2007 mekade hon åt andra förare och var bland annat med och tog ett SM-guld. Ebbesson Motorsport har försökt rekrytera henne en längre tid och kunde till denna säsong välkomna henne i teamet. Hon har en gedigen kunskap och är alltid på hugget. Det är ytterst få mekaniker som har denna framåtanda och positiva utstrålning.

Jatte, med ”räven bakom örat”.
Jatte är pappa till Marcus och har alltid funnits vid Marcus sida i karriären. Bägge anslöt till teamet i våras. Jatte är en man som har många års erfarenhet som bilmekaniker. Han är en mycket social och klurig person som tillför mycket humor till teamets övriga skojare. Teamet är mycket glada över att ha Jatte med som mekaniker och joker.

Ibrahim, från förarstol till motorrum.
Ibrahim är för många ett välkänt ansikte i Ebbesson Motorsport. Detta kan bero på att han var med som förare de tre första åren och tog bland annat teamets första SM-medalj. Numera studerar han till ingenjör på Chalmers i Göteborg. Ibrahim har en vinnarinstinkt och målmedvetenhet som få har. Han jobbar oavbrutet och ger inte upp förrän bilen är i toppskick. Han är dessutom ofta en källa till glada kommentarer vilket gör honom till en perfekt medlem i teamet.

Dessa tre mekaniker fungerar mycket väl tillsammans och överlappar varandra på ett bra sätt i kunskap och erfarenhet. Ebbesson Motorsport är mycket nöjda med dessa tre som säkert skulle tillföra mycket till vilket team som helst i STCC-cirkusen.

”Teamkänsla är oerhört viktigt för att nå resultat. Med rätt personal har man kul tillsammans och
hjälps åt för att nå samma mål. Alla är lika viktiga och det är teamet som räknas. Idag har vi en perfekt balans och alla trivs och är stimulerade till att prestera och utvecklas”.
– Ted von Krusenstierna.

Detta var del 2 i serien om Ebbesson Motorsports team. Missa inte de följande som kommer att skickas ut efter nästa tävling då det handlar om andras insatser i teamet.

Med Vänlig Hälsning
Ebbesson Motorsport
www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2009