Arkivsida

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Andreas Ebbesson. Foto: Fredrik Nässlander

Bra avslutning på en succésäsong!
Nu är säsongen 2009 slut och Ebbesson Motorsport avslutade på samma sätt som de startade. Inför fullsatta läktare uppe på Mantorp Park avgjordes finalen. Precis som teamet hade räknat med tog Andreas en ny seger och Marcus säkrade sin fjärdeplats i mästerskapet.

Det var dock en tuff helg för teamets förare och var aldrig klart förrän målflaggan föll i race 2. Andreas som startade från tredje startruta kunde efter ett varv passera bilarna framför och överta ledningen som han behöll in i mål. Marcus startade sist inför race två då han varit tvungen att uppsöka depån under race 1 efter en startkollision där han träffade delar av andra bilar. Han var tvungen att komma i mål som sämst elva för att behålla sin fjärdeplats i mästerskapet. Detta lyckades han med då han körde upp sig till en slutlig nionde plats.

”Vi är mycket nöjda med hur helgen utspelade sig. Andreas har nu visat varför han vann SM:et och Marcus har under sin debutsäsong blivit både bästa rookie och Prosport-bil, ett betyg som vi tycker är mycket bra. Vi kan dessutom konstatera att vi kommit i mål i samtliga heat vilket är en fantastisk prestation. Det är också roligt att det går bra när vi har gästande sponsorer som vi hoppas hade en trevlig dag tillsammans med oss.”
– Inge Ebbesson, Teamchef.

DEL 3: Teamarbetet
Här följer del 3 av serien om teamet bakom alla framgångar. Tidigare har ni kunnat läsa om ingenjörernas och mekanikernas arbete. Idag kommer ni att kunna läsa om teamets två huvudpositioner, teamchef och teamkoordinator, och vad de sysslar med under tävlingarna.

Teamchefen arbete, ett av de viktigaste.
Att vara teamchef i Ebbesson Motorsport bär med sig mycket ansvar. Man är det högsta beslutsorganet och ansvarar för hela teamet både under tävling och hemma i verkstaden. Under tävling har man även hand om media, VIP, personal och mycket mer.

Inge har varit teamchef i Ebbesson Motorsport sedan start och har utfört detta arbete mycket bra. Han har en gedigen bakgrund och besitter lång erfarenhet inom företagande med många kontakter vilket är mycket viktigt inom denna bransch. Han har även en praktisk läggning vilket gör honom oumbärlig i dess utveckling.

”För att lyckas måste man ha ett bra team och välskötta bilar men också en bra arbetsmiljö. Inges oförtröttliga arbete med att bygga nytt betyder oerhört mycket för hela teamet”.
– Ted von Krusenstierna, Koordinator.

Teamkoordinator, en tung uppgift.
Från början var Ebbesson Motorsport ett familjeteam med tre medlemmar från familjen Ebbesson. Idag har teamet vuxit till 15 personer inklusive kock och värdinnor. I takt med tillväxten tillkom också en ny, men dock så viktig position i teamet, teamkoordinator. Denna anses som mycket viktig för att arbetet mellan personalen ska fungera på bästa sätt. Det är i synnerhet viktigt när familjer är inblandade med allt vad det innebär.

Ted von Krusenstierna har varit med sedan 2006 och har sedan dess utvecklat ett mycket väl fungerande organisation. Han styr idag balansen mellan teamets personal och är med och utvecklar förarnas mentala kapacitet och körteknik samt ingenjörernas arbete. Ted har lång erfarenhet av teamutveckling då han har arbetat med stjärnor som Stig Blomqvist, Mattias Ekström och Tony Rickardsson.

”Jag träffade Ted 2004 och vi har varit i kontakt dagligen sedan 3 år. Missar vi en dag brukar vi skoja om att det var länge sedan. Teds ledarskap och ekonomiska kunskaper har hjälpt oss på ett ovärderligt sätt och det håller säkert andra teammedlemmarna också med om”.
– Peter Ebbesson, Teknisk chef.

”Jag tycker att våra två ”huvudmän” gör ett mycket bra arbete. Ebbesson Motorsport är ett team som är mycket roligt att arbeta inom och mycket av det har vi att tacka dessa två för. Att vår balans i teamet är perfekt kan vi ju se på våra resultat. De speglar också hur vi trivs i teamet. Hade det varit annorlunda stämning är jag säker på att våra resultat hade påverkats.”
– Andreas Ebbesson, Förare.

Detta var del 3 i serien om Ebbesson Motorsports team.

Med Vänlig Hälsning
Ebbesson Motorsport
www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2009