Arkivsida

Lärorik tävling på Jylland

Andreas Ebbesson.

I STCC-premiären deltog Ebbesson Motorsport i tre klasser. Resultaten var blandade men man fick värdefull erfarenhet och svar på många frågor. Målsättningen var lite olika för förarna.
För Andreas Ebbesson i STCC gällde det att fullfölja båda racen på en helt ny bana och i en ny klass. Teamet behövde prova ny logistik då förutsättningarna i hög grad förändrats mot tidigare klasser. Försäsongstesterna har gått mycket bättre än väntat och förväntningarna har blivit allt högre. Banan var mycket speciell och man startade med två dagars testhandicap mot konkurrenterna. Dessutom hade EMS färre nya däck enligt reglementet för Semcon Cup.

– Vi är definitivt nöjda med helgen, säger Ted von Krusenstierna teamkoordinator i Ebbesson Motorsport. Kopplingsproblem i kvalet medförde att vi startade långt bak i fältet och det är oerhört svårt att avancera när alla åker lika fort. Dessutom ville vi ha bilen intakt inför hemmatävlingarna. Andreas gjorde ett mycket bra jobb och fick trots köbildning 10:e bästa varvtid i andra racet. Vi har fått de besked vi behövde och kommer laddade till Knutstorp för att utmana många av de etablerade teamen.

Resultat STCC

Kval: 18:e

Race 1: 16:e

Race 2: 17:e

Semcon Cup: Två vinster!

I Porsche Carrera Cup gjorde Lars-Bertil Rantzow comeback efter ett längre uppehåll. Han gjorde ett starkt intryck och låg 5:a när han blev påkörd och tappade några placeringar. Detta upprepade sig i andra racet vilket förstörde helgen. Trots detta fick man beskedet att han definitivt kan utmana om placeringarna närmast pallen.

– Hos Ebbesson Motorsport är vi glada att ha med Lars-Bertil och hans duktiga killar som passar väl in i teamet med sin seriösa inställning.

Resultat Porsche Carrera Cup

Kval: 6:a

Race 1: 8:a

Race 2: 11:a

Marcus Jönsson kör sin andra säsong i Radical för Ebbesson Motorsport. Han blev totalfyra i fjol och målet är naturligtvis medaljplats. I år kör han med den bil som Andreas dominerade med 2009. Under helgens tävlingar hittade Marcus aldrig riktigt rätt med bil och bana. Sent bilbyte har gjort att Marcus missat viktig testtid men tog ändå värdefulla poäng som kan vara avgörande i slutstriden.

Resultat Radical

Kval: 8:a

Race 1: 6:a

Race 2: 5:a

Nästa race går om två veckor på hemmabanan, Ring Knutstorp.

/ Ebbesson Motorsport
www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2010