Arkivsida

Dahlgren och Björk tillbaka på brottsplatsen

STCC. Foto: Christer Martinsson

Förra gången STCC-förarna Robert Dahlgren och Thed Björk tävlade på Ring Knutstorp slutade det i kaos, tårar och dramatik.

Dahlgren körde Björk av banan och när poängen räknades samman efter finalen stod det klart att de förlorade poängen på Knutstorp var avgörande. Hela vintern har det pratats om incidenten och nästa helg möts de igen på Ring Knutstorp.

­Det är den mest långdragna incident jag har varit med om, säger Dahlgren.

Jag lägger ingen energi på det. Det är många race, mer kommer att hända och snart är det glömt.

En som inte har glömt är Thed Björks stallkamrat, Janne ”Flash” Nilsson. På den officiella presskonferens inför årets säsong lovade Janne ”Flash” Nilsson att Dahlgren inte kommer att vinna titeln i år.

Alla vet vad som hände förra året, säger ”Flash”. Jag förstår om Dahlgren tar mitt uttalande som ett hot men det handlar inte bara om mig, genom åren har han dragit på sig missnöje från ett helt startfält. Alla håller i lite extra när de kör mot Dahlgren, han har inga vänner på banan och det är en av anledningarna till att han inte kommer att vinna i år.

Inför tävlingen på Ring Knutstorp toppar Robert Dahlgren tabellen. På Jyllandsringen i Danmark för en vecka sedan körde han till sig en seger och en tredjeplats. Nu är det han som är det jagade villebrådet.

Jag rejsar mot Janne och Thed precis som mot alla andra, säger Dahlgren.

Händer det något är det ingenting som jag kan rå över ändå.

Thed Björk, då? Ja, han har valt att hålla en låg profil och låtit ”Flash” sköta den psykologiska krigföringen.

För mig är det överspelat, säger Björk. Det är ett nytt år, nya förutsättningar och jag är inte så uppjagad.

Frågan är bara vad som kommer att hända när adrenalinet pumpar runt i kroppen och den grön-vita Volvon ligger precis framför,­ kommer förarna att kunna hålla känslor och nerver i styr.

Arkiv 2010