Arkivsida

Hyllinge MS förare 2010

Newsrace F3 EM. Foto: Mikael Kronfeldt

Hyllinge MS har massor med aktiva förare i olika sportgrenar och serier. Här är ett axplock som kommer att tävla under 2010.Roadracing

Sebastian Carlström kommer i år att tävla i Nordic BoTT.

Håkan Areskoug kör i ERF för South Coast Racing.

Bengt Metz

Lennart Bengtsson

Sten Jarl

Martin Jarl

John Ljungberg och Thomas Lindsjö i ATM Racing

GTM Racing

Marcus Jönsson

Martin Pehrson

Banracing

Bengt Metz kommer att åka med en Caterham Superlight Roadsport A bil i KM/DM, MSCC och SPVM. Bengt har tävlat sedan 2002, och trots 60 fyllda år, så har han ett imponerande tävlingsprogram under säsongen.

Jaan Tolli kör vidare som vanligt i Sportvagnsserien, klass modsport 1 med sin Porsche Boxster. Jan vann serien totalt förra året.

Lennart Bengtsson, 02-depån i Kågeröd, kommer att köra Historisk racing med sin BMW 2002 Ti i 71 klassen. Troligtvis dyker han också upp i KM/DM.

Sten Jarl ska köra med sin Viper i GT Nordic och med Supertouring bilen i BMW Cup.

Martin Jarl kommer också att köra GT Nordic med sin BMW M3 GTR. Dessutom har Martin en Superkart som han kommer att testa när tillfälle ges.

Det finns många förare i klubben som som nöter varv i Sveriges snabbaste långloppsserie ERCup, bl.a. John Ljungberg och Thomas Lindsjö i ATM Racing. Vid ERCup-premiären på Sturup Raceway den 18 april blev man bästa Hyllinge MS team när man slutade på en snygg 5:e plats.

Andreas Andersson är en helt nybakad förare i Hyllinge MS som testade på ERCup ett race redan förra året. I år så kommer han att köra full säsong i ERCup-teamet Jacobson Racing’s VW Golf.

Flera funktionärer i Hyllinge MS tävlar aktivt, tex familjen Haraldsson i Team GAPET – Gunilla, Angelica, Paul Emelie och Tyrone. Den sistnämnda är ju dessutom klubbens ordförande. Teamet kör sin Honda Civic i ERCup. Tyvärr sköt man en topplockspackning i ERCup-premiären och fick bryta.

Hyllinge MS egen ambulanschef, Mikael ’Molle’ Karlsson, la mycket tid förra året med att mecka åt dragracingföraren Michael Malmgren i Europa.

– Det har varit ett mycket lärorikt år, men i år har jag bestämt att bara hjälpa till vid de tävlingar som det krisar, säger Micke. Istället skall jag bygga klart det sista på min bil för att på allvar köra minst 1 ERCup-lopp, och komma till start i KM/DM.

John Bergström kör också i ERCup i GTM Racing’s Volvo S40. John har tillsammans med kompisarna Anders och Jonas Carlsson precis kommit hem från Nürburgring. Den 24 April körde dom VLM med en SEAT Cupra Cup MK2.

– Vi fick tyvärr bryta på grund av trasig servo pump, men vi ska göra ett nytt försök på ringen i 24-timmars den 13-16 Maj, berättar John.

Mikael & Calle Gustavsson är precis som tidigare ute i Europa och kör.

– Vi kommer att köra med vår Lotus-Cortina i den engelska serien U2TC, som i år även kommer att driva FIA EM för historiska touringcars, berättar Mikael.

I STCC tävlar Johan Stureson med sin nya BMW. Resultatet i premiären skäms inte för sig, Johan ligger nu på en andra plats i STCC.

I STCC hittar vi också STCC-nykomligen Andreas Ebbesson. Helt respektlöst vann Andreas båda racen i Semcon Cup! I år har vi alltså två toppförare i STCC.

Marcus Jönsson i Radical kör detta år med den bil som Andreas Ebbeson dominerade serien med förra året.

I Ebbesson Motorsport hittar vi också Lars-Bertil Rantzow som gör comeback i Carrera Cup. Redan i premiären på Jyllandsringen visade han att takterna sitter i och att kommer att bli en utmanare i serien.

Drifting

Martin Pehrson tävlar i Hässleholm MK’s driftingserie med sin Nissan 200SX.

Fler förare

Givetvis finns det fler aktiva förare i Hyllinge MS, men det är ovanstående som har uppmärksammat uppropet inför säsongen. Förhoppningsvis kommer vi att få följa allas vedermödor och äventyr under året genom racerapporter här på Hyllinge MS webbsajt.

Nästa större evenemang där flera av klubbens förare kommer att köra, blir på hemmabanan Ring Knutstorp den 7-8 Maj när STCC-cirkusen gästar oss. Hyllinge MS medlemmar kommer givetvis då att heja fram sina klubbkompisar till nya fina framgångar.

/ Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se

Arkiv 2010