Arkivsida

Revansch för Robin Rudholm

Robin Rydholm. Foto: Mikael Persson

Robin Rudholm tog revansch med seger i den andra Carrera Cup Scandinavia-tävlingen på Knutstorp.
– Ett av de mest händelserika tävlingarna jag kört! Vi valde fel däck, men jag kunde köra om Larsson som stressade sina däck hårdare. Känns helt fantastiskt att ta en seger, säger Rudholm.

Men det var bara precis att Rudholm knep segern. Xlander Racing-föraren körde regndäck och klarade sig över mållinjen som etta med bara 0.159 sekunder framför en stormande Cemoni Ohlsson, som körde torrdäck.

– Jag trodde jag skulle ta segern, men jag fick en varvad förare framför mig som inte ville flytta på sig. Och kör på varandra gör man i rallycross, inte i racing. Men det är jättekul att ta min första pallplats någonsin i Carrera Cup, säger Ohlsson.

Edward Sandström körde i mål som tredje man efter att ha kämpat sig snyggt upp genom fältet.

– Detta känns fantastiskt bra. Jag är jättenöjd och tacksam för att Poker gav mig möjligheten. Teamet har gjort ett kanonjobb trots att vi var väldigt sent ute, säger Sandström.

Jan Brunstedt tog också nytta av de upptorkande förhållandena på torrdäck och passerade till och med mästerskapsledande Fredrik Larsson i avslutningen av tävlingen.

Larsson hade pole position och tog starten överlägset.

Fredrik Larsson i ledning före Robin Rudholm, i racet’s inledning.

Men det tog inte lång tid innan hans regndäck blev för slitna och han fick se sig passerad av Rudholm, Ohlsson, Sandström och Brunstedt.

Jocke Mangs startade även han på regndäck och gick i depå tidigt för att byta till torrdäck. Westlife Racing-föraren tappade dock ett varv på däcksbytet och korsade mållinjen som 16:e man.

Lars-Bertil Rantzow plockade många placeringar i slutet av tävlingen och blev sexa framför Mattias Stålknapp och Martin Öhlin.

Arkiv 2010