Arkivsida

En ung ledare med framtiden för sig

Årets Funktionär. Foto: Martin Cruce

Vem med några år inom HMS minns inte Christer Nilsson som under att antal år var oerhört aktiv inom klubben. Han var en av de som gav undertecknad en stabil grund att arbeta vidare från när det gäller säker motorsport. Christer gav oss mer än så, vem mins inte den tysta ödmjuka tjejen som kom i Christers släptåg. Emma Nilsson började flagga på en del race, hon har varit en drivande och omtyckt person i receptionen under våra race. Helt plötsligt kom Mackan Liljekvist på att varför tar vi inte in Emma i tävlingsorganisationen när vi kör STCC, detta gjordes. Emma visade sig bli en oerhörd tillgång såsom tävlings sekreterare, vilket underlättat för många andra inom organisationen. Emma fick smak på att organisera bilsporten, hon blev vald till sporgrensansvarig för Racing i Södra Bilsportförbundet. Det krävs mod och skin på näsan att som ung och dessutom tjej ta sig an detta uppdrag, vilket Emma fixade med bravur. Emma har många idéer och synpunkter, vilket man i Racingutskottet inom Svenska Bilsportförbundet uppmärksammat, Emma adjungerades till Racingutskottet. Emma har även visat sina talanger som biträdande tävlingsledare bl.a. på SSM 2010, där man verkligen fick se och höra att hon inte var sen och rädd för snabba beslut. Ja vad finns kvar att göra tänkte Emma?? Jag testar på att vara domare på något race, detta var ju skoj tyckte hon. Fortsatte med detta och har nu låtit en dröm gå i uppfyllelse, domare på en SM tävling som tjej i denna mansdominerade bilsport. Emma gör sin debut som domare i ett SM evenemang på STCC Karlskoga. HMS är väl medvetna om att fler av våra medlemmar gjort denna resan. Men att göra den på den korta tid Emma gjort inte ens 25 år gammal och dessutom tjej.
Vi i styrelsen och många med oss, är oerhört glada och stolta över den resa Emma gjort. Vi önskar henne all lycka i hennes fortsatta karriär inom svensk bilsport.

För styrelsen i Hyllinge Motorsällskap
Tomas Olsson Vice ordf.

Arkiv 2010