Arkivsida

Etta, Etta, Etta, Trea!

Andreas Ebbesson. Foto: Mikael Persson

Helgen uppe i Karlskoga är summerad. Det blev en bra helg för Ebbesson Motorsport som tog tre segrar och en tredjeplats i STCC och Radical. Marcus Jönsson tog dessutom sin första seger någonsin. STCC körde Andreas Ebbesson till sig två segrar i Semcon Cup. Efter ett misslyckat kval kunde han köra upp sig och vinna privatklassen båda racen. I den totala resultatlistan var Andreas tolva i det första racet och 11 i det andra. Målet inför helgen var topp tio totalt, men EMS hittade aldrig den fart som krävdes i helgen.

Marcus Jönsson tog som tidigare skrivet sin första seger någonsin. Detta gjorde han från sjätte startruta i det första racet. I det andra startade han från fjärde ruta och körde i mål som trea.

”Vi är nöjda med helgen! Det var jättekul att se Marcus ta sin första seger. Desto längre in i vi har kommit i säsongen har Marcus visat att han tillhör toppen. I STCC hoppades vi på en topp 10- placering, men då vi inte hittade riktigt rätt så var det inte möjligt. Det är så tuff konkurrens här, allt måste fungera för resultaten ska bli bra. Som nya i klassen behöver vi lite längre tid på oss att ställa in bilen rätt, den fart vi har i racen skulle vi haft redan till kvalet. Det kommer med tiden som vi skaffar oss rutin, det är som sagt vårt första år. Men nu vann vi Semcon, och det är det som är viktigast tills vidare!”
– Inge Ebbesson

Andreas leder just nu Semcon betryggande inför de avslutande racen. Totalt i STCC är han 12: a. Marcus närmade sig täten betydligt efter helgens succé och ligger nu 4:a med bara någon poäng till en total tredjeplats och har även chans på platserna längst fram.

Med Vänlig Hälsning
Ebbesson Motorsport

Arkiv 2010