Arkivsida

Stureson åtta i Karlskoga

Johan Stureson. Foto: Peter Igelhammar

Det blev visserligen bara en åttondeplats på Gelleråsbanan i Karlskoga, men motorproblemet är löst och mycket talar för en framgångsrik avslutning på säsongen för Hyllinge MS föraren Johan Stureson. Nu har man hittat anledningen till Sturesons svaga facit efter premiären. I sista stund inför den sjätte deltävlingen av STCC löste man problemet.

– Mekaniskt var allt som det skulle, det var ett kontaktproblem som ställt till det, förklarar Johan.

Felsökningen har tagit all tid så någon optimerad set-up blev det inte för Stureson som missade Q2 med en tiondel och blev elva.

-Bilen gick betydligt bättre, men fick inte till något perfekt varv för att nå Q2 idag. Men det känns som vi snart har hittat tillbaks till farten vi hade i premiären, fortsätter Johan.

Stureson bekräftade direkt i det första racet att speeden är på väg tillbaka. Efter en rörig start kom Skåningen ut som tia och omgående inledde han jakten på den åtråvärda åttondeplatsen, men blev hindrad av Tommy Rustad och Dick Sahlén som inte alls höll samma tempo.

Volvoförare fick backspegeln full av en attackerande Stureson som snyggt bromsade sig förbi.

Nästa offer var Seat föraren Dick Sahlén som även han fick det riktigt jobbigt med en allt snabbare iPS förare. Stureson gnuggade färg på Sahléns bil gång på gång, men Ekströms adept räddades av målflaggan och kunde knipa åttondeplatsen. Vann gjorde Fredrik Ekblom före Patrik Olsson. 

– Hade klart bättre fart, så något varv till så hade jag stått i pole i race 2, menade Johan.

Starten i det andra racet innehöll även det mycket plåtkontakt och när dammet lagt sig var Stureson på G direkt och Rustad fick ge sig än en gång. Efter det åkte de åtta främsta i stort sett lika fort så attackerna uteblev. Stureson i mål som åtta, men framförallt med en fart som talar för en lyckad fortsättning. Vann gjorde Dick Sahlèn före Mattias Andersson.

– Åtta är inget man skriver hem om, men nu fick vi bekräftelse på att vi fartmässigt är med igen, avslutar Johan Stureson.

Richard Göransson tog över mästerskapsledningen medan Johan Stureson klättrar upp till en åttondeplats.

Foto: Peter Igelhammar

Arkiv 2010