Arkivsida

Kaj Bornebusch har lämnat oss i stor sorg och saknad

Kaj Bornebusch. Foto: Martin Cruce

Kaj Bornebusch har avlidit. Efter en tids sjukdom har en av Hyllinge MS/Ring Knutstorps absolut största supportrar lämnat racerbanan, 73 år gammal. Motorsporten var hans liv. Och det startade tidigt, redan som 16 åring, 1953, började han tävla. Två år efter att Hyllinge MS börjat bygga motocrossbana på den plats där Ring Knutstorp finns idag. I slutet av 50-talet var Kaj Bornebusch en av landets största i sidovagnsmotocross. 1961-65 drev han Litoverken som byggde en crosscykel som bl a Sten ’Storken’ Lundin firade stora framgångar med. På 60-talet sågs Kaj framgångsrikt tävla med Porsche och Lotus Elan på bana. På 80-talet körde han BTCC. Så där, kan man fortsätta hur länge som helst.

När motorsporten till följd av bl a oljekris hade svåra år i början av 70-talet gick Kaj Bornebusch in och räddade Ring Knutstorp som ägare av Ring Knutstorp AB. När han i början av 90-talet sålde bolaget och banan fortsatte han sitt arbete som ordförande i Hyllinge MS. Så sent som i februari i år avtackades han.

Många har satt sina spår på Ring Knutstorp. Många har gjort otroliga insatser utan egen ekonomisk vinning. Kaj Bornebusch är en av de stora. En av dem som alltid kommer att förknippas med Ring Knutstorp och Hyllinge MS.

Tack Kaj för allt Du gjort!
Sven Bergren
Styrelsen i HMS

Arkiv 2010