Arkivsida

Final i Scandinavian Touringcar Cup på Ring Knutstorp

Klubbkompisar. Foto: Mikael Persson

I helgen är det dags för final i Scandinavian Touringcar Cup. Skandinaviens bästa racerförare ska mötas för att göra upp om den åtråvärda titeln på Ring Knutstorp, Sveriges kanske vackrast belägna bana. Trycket inför helgen ökar, enligt vd:n Magnus Öhrström.

– Vi har sålt fler biljetter online än någonsin tidigare och läktarna är slutsålda, säger han.

Men det finns plats för 25 000 åskådare till på våra naturläktare. Det är bara att ladda bilen och ta sig till banan för en riktig fartfest i helgen. Depån kommer att vara fylld till bristningsgränsen med tävlanden från både Sverige och Danmark och det kommer att finnas mycket att titta på.

Finalen i Scandinavian Touringcar Cup lockar många av de bästa danska förarna, bland annat förre F1-stjärnan Jan Magnussen, Casper Elgaard och Jason Watt, och de lockar förstås även publik från andra sidan sundet som vill se det starkaste startfält som Skandinavien har att erbjuda.

– Det kommer att komma många danskar i helgen, fortsätter Öhrström. De danska teamen har många fans som gärna åker långt för att se sina favoriter och vi har genom ett samarbete med Öresundsbron gjort det möjligt att ge den danska publiken ett attraktivt erbjudande att få komma och se sina favoriter på vår bana.

Ring Knutstorp hör till en av Sveriges absolut vackraste banor. Belägen i Kågeröd, i en lummig glänta, slingrar sig banan genom landskapet på ett naturligt sätt som, även om den är betydligt kortare, påminner om klassiska banor på kontinenten, som belgiska Spa eller tyska Nürburgring.

– Vi har en underbar bana som vi är mycket stolta över och vi erbjuder en annorlunda upplevelse av både motorsport och natur på en och samma gång. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra faciliteterna på banan för publiken. Sedan tidigare har vi en bra restaurang på området och till i år har vi har nya toaletter. Ingen ska behöva känna att de grundläggande behoven inte kan tillfredställas här på banan – och det är viktigt, inte minst för barnfamiljernas skull, avslutar Öhrström.

Arkiv 2010