Arkivsida

Robert Dahlgren vann Scandinavian Touringcar Cup

STCC. Foto: Mikael Kronfeldt

Inför 11 300 åskådare på Ring Knutstorp säkrade Robert Dahlgren segern i Scandinavian Touringcar Cup med en andraplats i första heatet och en sjätteplats i det andra. I första heatet blev Dahlgren tvåa bakom en suverän Fredrik Ekblom, Team biogas.se. I det andra körde Dahlgren in på sjätteplatsen och därmed kunde han bärga sin första titel sedan 2001.

– Det känns helt grymt, säger Dahlgren. Att få vinna den här titeln mot ett så namnkunnigt startfält betyder mycket. Det här är en av mina större titlar.

När värste konkurrenten om titeln, Richard Göransson, WestCoast Racing, gick poänglös från första heatet, samtidigt som Dahlgren blev tvåa, då var titeln så gott som klar. Två poäng till för Dahlgren räckte för att säkra segern och det avgjorde strategin för det andra heatet.

– Vi var betydligt snabbare än vad vi visade, säger Dahlgren. Men jag körde för poängen och tog inga risker. 

När säsongen började tonade många av de stora svenska förarna och teamen ned betydelsen av den skandinaviska cupen, STCC var fortfarande det viktigaste, men allt eftersom tävlingarna tillsammans med de danska förarna har körts, desto mer prestige har det gått i den skandinaviska cupen.

– Vi har ju sagt från början att vi kommer att fokusera på STCC, men gör vi ett bra jobb där kommer vi att få den skandinaviska cupen på köpet, säger Dahlgren. Men det här är en häftig titel att vinna.

Nu siktar Robert Dahlgren på att bli historisk. Till STCC-finalen på Mantorp Park, den sista som körs innan mästerskapet tar steget fullt ut och blir en skandinavisk serie nästa år, kommer han att komma mer laddad än någonsin. Det skiljer bara fem poäng till hans fördel gentemot Göransson.

Arkiv 2010