Arkivsida

Stureson åtta på Knutstorp

STCC. Foto: Mikael Kronfeldt

Två åttondeplatser i STCC och två niondeplatser i finalen av Skandinaviska Cupen blev resultatet för Johan Stureson på Ring Knutstorp. Det blev två händelserika race med 25 förare på gridden när Sverige ställdes mot Danmark på Ring Knutstorp och Johan Stureson blir allt snabbare i sin BMW.

-Nu börjar vi hitta rätt med inställningarna och kan snart utmana på allvar, kommenterade Johan.

Kvalet blev åter igen en thriller där tjugo förare var inom samma sekund. Stureson åkte fort, men missade super-pole med två tiondelar och fick nöja sig med en tolfte plats.

Fredrik Ekblom tog pole före Robert Dahlgren och Tommy Rustad. Bäste dansk var Jan Magnussen på en sjätte plats.

I race 1 visade Stureson sin speed och tog sig upp på tionde plats, attackerade Dick Sahlén och bromsade sig snyggt förbi och jagade än en gång den eftertraktade åttondeplatsen. Och med fyra varv kvar var han ikapp och satte hård press på biogas teamets Patrik Olsson som räddades av målflaggan.

-Något varv till och jag hade varit förbi, fortsätter Johan.

Ekblom vann före Dahlgren och Rustad.

Inför det andra racet föll regnet och för Stureson blev det en extra utmaning då det var första gången han rattade sin BMW på blött underlag. Men den rutinerade skåningen imponerade, hängde med i tempot och var åtta när en frustrerad Richard Göransson körde av sina konkurrenter en efter en. Stureson var inget undantag som föll ner till en femtondeplats.

Men iPS föraren lyckades komma tillbaks och körde upp sig till en niondeplats( åtta STCC)  i mål efter en hård duell med just Göransson. Thed Björk vann före Patrik Olsson och Jan Magnussen.

-Klart man blir irriterad när sådant händer, men trots det blev det åtta nya poäng idag och farten talar för framtiden, avslutar Johan Stureson.

Grattis till Robert Dahlgren som blev Skandinavisk mästare före Richard Göransson och Fredrik Ekblom. Och Sverige vann duellen mot Danmark. Sex svenskar bland de tio första .

Nu väntar finalen på Mantorp Park som avgörs den 2 oktober.

Arkiv 2010