Arkivsida

Årets snyggaste STCC-bil–Ebbesson Motorsport

Andreas Ebbesson. Foto: Mikael Persson

Omröstningen om årets snyggaste STCC-bil är avgjord – Ebbesson Motorsports sparsmakade design gick hem hos publiken.
Det blev Ebbesson Motorsport som avgick med segern i omröstningen om årets snyggaste STCC-bil. 772 besökare valde att lägga sin röst på Andreas Ebbessons blåvita BMW. BMS Event, representerade av Joakim Ahlbergs BMW, blev tvåa med 571 röster efter att ha lobbat starkt bland sina fans. Trea, slagna med bara 66 röster av BMW Event, blev Polestar Racing. Totalt deltog 3 511 besökare i omröstningen.

– Det är aldrig fel att få prygla de stora teamen, skrattar Andreas Ebbesson över telefonen. Det känns riktigt bra och det är faktiskt en väldigt snygg bil.

Ebbesson Motorsport är i hög grad en familjeangelägenhet, om än väldigt professionellt driven sådan, och det gäller även designen på bilen.

– Det är min bror Peter som ska ha äran för det, säger Andreas. Tanken bakom designen var att skapa stora ytor för reklamen på bilen.

Den blåvita färgen har blivit något av ett signum för Ebbesson Motorsport. Den blå nyansen, har en speciell bakgrund.

– Sopbilsblå, kallar vi den, säger Andreas. Det är samma nyans som SITA använder till sina sopbilar. Min pappa Inge jobbar för SITA och tyckte att nyansen var snygg. Nu har den blivit vår teamfärg.

I år vann Andreas Ebbesson Semcon Cup men målet har hela tiden varit att ta steget upp till STCC nästa säsong.

– Vi har haft bra kontakt med sponsorer inför nästa år och vi har en del klart, och inom kort kommer vi att släppa en nyhet. Vi jobbar på för fullt.

Arkiv 2010