Arkivsida

Johan Stureson och Jason Watt vinnare på Jyllandsringen

Johan Stureson.

Jason Watt försvarade de danska färgerna med den äran på hemmabanan Jyllandsringen när det första av två heat i STCC-premiären kördes. Watt övertog ledningen när regerande mästaren Richard Göranssons bil for av banan med bara två varv att köra. För Watt, som inte har lyckats hitta budget för hela säsongen, var segern betydelsefull.

– Det är fantastiskt. Nu kommer jag att ringa mina sponsorer redan på måndag, säger Watt som hoppas på förstärkning i kassan efter dagens framgång.

Tvåa och trea blev de båda Volvo-förarna Tommy Rustad och James Thompson.

Johan Stureson, BWM, har fått en drömöppning på sin STCC-säsong. Med en seger i andra heatet på Jyllandsringen att lägga till sjätteplatsen i det första tog han också ledningen i mästerskapet. Stureson kom iväg som tvåa i det andra heatet bakom Mattias Andersson men jagade snart ifatt och tog sig om Alfa Romeon.

– Det gick perfekt, allt spelade mig i händerna, säger Stureson. Mattias satte inte emot och sedan hade jag koll på racet ända in i mål.

Segern var en revansch för fjolåret mardrömssäsong då Stureson hade tekniska problem med bilen i det ena racet efter det andra. Nu åker han som mästerskapsledare till Ring Knutstorp för nästa tävling om två veckor.

– Det är en bana jag gillar, säger han. Vi var snabbast där på testet senast och jag ser fram emot att få köra på min hemmabana.

STCC-debuterande nordirländaren Colin Turkington, BMW, jobbade sig upp till en andraplats efter att ha kommit iväg som trea i starten.

– Första kurvan är besvärlig här och det gällde att inte förlora för många positioner, säger Turkington. I början hade jag problem med understyrning men efter några varv började balansen kännas bra.

Trea blev Roger Eriksson i en Seat Leon. Eriksson hade i likhet med Stureson en riktigt usel fjolårsäsong och lättnaden att äntligen få vara tillbaka på prispallen gick inte att ta miste på.

– Det var ett bra race, säger Eriksson. Jag var snabb i början och när Mattias fick det svårt tog jag mig om honom utan problem. Jag har verkligen tänkt till över vintern och rättat till det som inte fungerade.

I förarmästerskapet leder Johan Stureson på 33 poäng, före segrare i första heatet, dansken Jason Watt och Roger Eriksson på 25 poäng.

Richard Göransson fördes till sjukhus för observation efter sin krasch och enligt en pressrelease från hans team, WestCoast Racing, har han diagnostiserats med ryggfrakturer.

Arkiv 2011