Arkivsida

Stark premiär av Ebbesson Motorsport!

Semcon cup. Foto: Mikael Kronfeldt

Under påskafton kördes premiären i STCC. Jyllandsringen i Danmark bjöd på soligt och fint väder hela helgen! För Ebbesson Motorsport blev det en helg som gick bättre och bättre.
Ebbesson Motorsport består i år av två bilar. En i Porsche Carrera Cup med Lars-Bertil Rantzow och en i STCC med Andreas Ebbesson. Teamet visste redan innan ankomst till banan att det skulle bli en tuff helg. Många konkurrenter testat på banan under veckan innan vilket Ebbesson Motorsport inte hade möjlighet till.
Lars Bertil kvalade med en 7:e tid men efter påkörning av en konkurrent slutade han som 13:e man i heat 1. Andra heatet körde han upp sig till en 7:e plats och visade att han kommer att vara med i toppen av klassen framöver.
”Om man ser över hela helgen så är jag nöjd med bil och körning. Resultaten kunde varit bättre och kan vi slippa incidenter som onödiga påkörningar bakifrån så kan det bli riktigt roligt framöver!” – Lars-Bertil Rantzow.

I STCC var det tufft för Andreas som kom till banan med mycket begränsad erfarenhet. Han hade bara kört där vid ett tillfälle som dessutom var hans första framträdande i BMW. STCC-teamen körde två tävlingar i fjol och har dessutom avverkat flera testdagar på banan under våren. En 17:e plats på kvalet låter inte bra men i teamet ser man mer till tidsavståndet till de snabbaste. Teamet fick bättre inställningar på bilen efter hand och förbättrade varvtiderna hela tiden. I racen körde Andreas upp sig till 13: e resp. 9:a. I heat 1 hade han 7:e bästa varv tid som han delade med Rickard Rydell! Han hittade mer och mer fart i bilen och kunde allt eftersom avancera i fältet.

”Det känns riktigt skönt att ha så pass bra fart i bilen. Vi visste att det skulle bli tufft denna tävling då vi inte kunnat testa här, men jag tycker att vi hittade farten efter hand och kunde köra i mål som nia i race 2 vilket jag är jättenöjd med. Nästa race är på Ring Knutstorp där vi är väl förberedda. Vi har gjort en del tester där under våren och det ska bli kul att komma hem på hemmaplan!” – Andreas Ebbesson

’Målet var att ta ytterligare steg i utvecklingen. Hela teamet visade att man lärt sig av fjolåret och Andreas körde suveränt och utan respekt för de etablerade stjärnorna. Om vi fått byta alla däck till heat 2 som huvudklassen så hade det kunnat vara ännu häftigare. Det råder ingen tvekan om att vi kommer att få många trevliga stunder med bägge bilarna denna säsong!’
– Ted von Krusenstierna

”Nu åker vi hem och laddar batterierna inför hemmapremiären på Ring Knutstorp som går om två veckor. Det ska bli riktigt kul att köra i Sverige och denna tävling har vi också många VIP-gäster på besök. Jag är mycket nöjd med premiären, speciellt och man tittar på vilka förutsättningar som vi hade. Vårt vinterarbete har gett utdelning och nästa tävling är på en bana som vi känner till mycket väl!”
– Inge Ebbesson

Ebbesson Motorsport
www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2011