Arkivsida

Dubbelseger för Andreas Boström

Andreas Boström. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Andreas Boström från Hässleholm körde årets premiärrace i den Danska Super Saloonklassen, som kördes tillsammans med STCC på Jyllandsringen. Andreas och hans team hade jobbat hårt de sista dagarna och anlände sent till banan. De hann köra en testrunda innan kvalet. Bilarna är indelade i fyra olika klasser och det är en salig blandning av bilar. Andreas var direkt snabbast i sin klass.

I första racet hade han en hård fight med Michael Carlsen i en gammal DTC-bil, men Andreas var snabbare och han vann sin klass och kom fyra totalt. I andra racet hade han en fight med Christian Vejby. Andreas tog i lite för mycket och snurrade ut på start och målrakan, precis på samma ställe som i fjol. Den här gången kom han snabbt igång igen och han spurtade till sig sin andra seger för dagen. – Jag skall köra hela det danska mästerskapet i år så det här var ju en smakstart på säsongen, sa Andreas.

www.andreasbostrom.se

Arkiv 2011