Arkivsida

Ring Knutstorp står väl rustat inför framtiden!

Kurbs.

Motorbanan Ring Knutstorp, beläget precis utanför Kågeröd i norra delarna av Skåne har genomgått en upprustning under de senaste åren. En upprustning som fortsätter även inför och under säsongen 2011.Motorbanan Ring Knutstorp, beläget precis utanför Kågeröd i norra delarna av Skåne har genomgått en upprustning under de senaste åren. En upprustning som fortsätter även inför och under säsongen 2011.

Inför 2011 års säsong kan Motorbanan Ring Knutstorp återigen presentera nya byggnader och en mängd uppfräschningar runt om på anläggningen.

Den mest iögonfallande byggnationen till detta år är den nya sjukstugan som kombineras med en konferensanläggning. Sjukstuga, ja, de e kanske fel ord för denna byggnad som snarare påminner om ett minisjukhus med all tänkbar utrustning invändig.

– Ja, detta är en del i vår strävan efter att hela tiden bli lite bättre och förbättra vår anläggning kontinuerligt för att stå rustade inför morgondagens krav redan idag. Vi har till år byggt klart vår konferensanläggning/VIP och sjukstuga vid infarten till anläggningen. Denna anläggning gör att vi bl.a. kan serva våra konferensgäster gäster mycket bättre, men också erbjuda VIP-gästerna på vår tävlingar en plats för möten och mingel utöver de vanliga, att man har en av banans bästa utsiktsplatser förbättrar ju bara helhetsbilden, berättar Magnus Öhrström, VD på motorbanan Ring Knutstorp.

Under vintern har inte bara sjukstugan och konferensanläggningen byggts färdigt. Man har också börjat arbetet med att byta ut räckena på startrakan till en betongmur, allt för att möta kraven FIA(internationella bilsportförbundet). Man har dessutom sett över en del av kurbsen runt banan, bytt ut slitna delar och gjort en allmän översyn av många små saker.

– Det känns verkligen som att vi hunnit med massor i vinter, trots att vintern var lång och vi fick massor med snö. Vi är måna om att våra besökare på banan skall känna att vi är måna om dem och att de känner vi håller en anläggning av högsta  kvalité för de aktiviteter som man förlägger på Motorbanan Ring Knutstorp, berättar Öhrström vidare.

Kommande helg, 6-7 Maj, är det den Svenska premiären av STCC på Ring Knutstorp. Storpublik väntas komma till årets premiär och samtliga team finns på plats i norra Europas hårdaste Touring Car mästerskap. Även Porsche Carrera Cup, Pro Superbike(motorcyklar), Camaro Cup, Radical och JTCC kommer att finnas på startlinjen.

Arkiv 2011