Arkivsida

Richard Göransson tippar STCC-helgen på Knutstorp

Richard Göransson.

Richard Göransson ger sina tankar och tips inför helgen.
I helgen körs det STCC-tävling igen,  och jag kommer tyvärr inte finnas med på startlinjen efter den stora kraschen förra racet. Men mitt team WestCoast Racing finns representerade och kommer fortsätta pusha Martin Öhlin framåt för att utvecklas under sin premiärsäsong i STCC. Det känns givetvis otroligt konstigt att inte finnas med att köra, men jag får ta tillfället att studera STCC från andra sida. Dator, TV, SMS och vad det nu innebär, men det kan vara nyttigt för att komma med nya ideér hur man kan utveckla konceptet vidare och öka informationskvalitén, flödet och tillgängligheten framöver.

Jag har för övrigt fullt upp med att vila just nu. En kontrollröntgen är planerad av ryggen den 12maj och sen väntas jag sakta sätta igång med försiktig rehab-träning så jag kan vara fit-for-fight igen när stödkorsetten tas bort i slutet på juli (förhoppningsvis). Dagarna fylls nu mycket i soffan framför TVn eller med en bok i handen. Vill passa på att tacka alla för de fina SMS, email, blommor, paket, godis ja allt vad det nu är. Tack

Hur kommer det gå i helgen då?

Ja det är ju en intressant fråga. I min mening imponerade inte direkt någon av de stora internationella ”stjärnorna” under premiären. Visst blev det en pallplats för några av dem, men de var aldrig på riktigt med och slogs om segrarna. Jag tror det kommer bli likadant i helgen . Nu har bilarna fått lite straffvikt och toppbilarna BMW, Cheva och Volvo kör med full viktlåda, dvs +40kg. Det är bara Volkswagen som har -20kg, men har samma turbotryck som premiären så jag tror de får det tufft att slåss om segrarna trots allt.

PolePosition tror jag Tommy Rustad tar han om igen. Volvon är ruggit snabb i kval och Tommy är en etablerad förare i STCC. Tommy är faktiskt just nu min hetaste kanidat till totalsegern i årets STCC.

Det första racet kommer en framhjulsdriven bil att vinna. Om jag måste toppa top 3 så blir det Rustad, Rydell och Turkington på pallen i nämnd ordning.

Det andra racet kommer nog däremot bli en helt annan historia, pga av den omvända startordningen. Här tippar jag Martin Öhlin eller Jan ”Flash” Nilsson som eventuella segrare och de kommer få stå på prispallen ihop med Johan Sturesson, Mattias Andersson eller Fredrik Ekblom. Sturesson leder mästerskapet inför helgen och kommer leda även efter helgens tävlingar.

Så här är förutsättningarna för helgen, samt TV-tider

Viktlista

1225 kilo – BMW 320si E90 (sekventiell växellåda)

1210 kilo – BMW 320si E90 (H-låda)

1205 kilo – Chevrolet Cruze

1199 kilo – Volvo C30

1190 kilo – SEAT León TFSi

1170 kilo – Alfa Romeo 156

1170 kilo – SEAT León TFSi [Jason Watt]

1150 kilo – Volkswagen Scirocco

1130 kilo – Honda Accord

1120 kilo – BMW 320i E46

TV-tider

Lördag 7/5

12.30 Viasat Motor, STCC-studion

13.05 Viasat Motor, Race 1, STCC

15.25 Viasat Motor, Race 2, STCC

Söndag 8/5

15.00 SVT1

22.00 TV10, STCC Inside

Arkiv 2011