Arkivsida

Premiär för Grid Boys när STCC stöttar Mustaschkampen

Gridgirls. Foto: Mikael Persson

Trodde du detta var ett nytt grepp? Nope, det körde vi med redan 2004!Inför starten av ett 6-timmars långlopp den 21 augusti 2001, så ställde Hyllinge MS teamet ’Kulmage’ upp sin Porsche ’Skräcken’ (?) på startplattan med dessa två galanta herrar som paraplypojkar, eller gridboys.

Vad skall man säga…

I vilket fall som helst så är STCC’s iniativ behjärtansvärt och väl värt att stödja, så här kommer deras pressrelease i sin helhet.

/ Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se

STCC stöttar Mustaschkampen – premiär för Grid Boys

I helgen är det premiär för Grid Boys i samband med STCC-tävlingarna på Ring Knutstorp. Tillsammans med klädföretaget Brothers samarbetar STCC AB i kampen mot prostatacancer och bidrar till att väcka uppmärksamhet runt Cancerfondens kampanj, Mustaschkampen. Istället för att som traditionellt använda tjejer som värdinnor för de tävlande blir det nu killar som kommer att hålla upp deltagarnas namnskyltar under förarparaden.

– Det handlar om att våga, om att bryta med fördomar, attityder och invanda mönster för att börja prata om prostatacancer, säger Bob Huzell, vd för STCC AB. Nu gör vi det på vårt sätt genom att använda Grid Boys till tävlingarna som sammanfaller med Mustaschkampen. Vi hoppas att detta kan hjälpa till att skapa uppmärksamhet runt den här viktiga frågan.

I helgen är det Sverige-premiär för Scandinavian Touring Car Championship på Ring Knutstorp. För två veckor sedan kördes Skandinavien-premiären på danska Jyllandsringen, då vann skåningen och outsidern Johan Stureson – nu är han redo att utmana världsstjärnorna, med Rickard Rydell, James Thompson och Colin Turkington i spetsen. Det gäller att våga i STCC.

Du kan också hjälpa till i kampen mot prostatacancer

genom att delta i STCC:s insamling – klicka här.

Eller skicka ett SMS till 72 988 om du vill bidra.

Arkiv 2011