Arkivsida

Johan Kristoffersson vann första racet i Carrera Cup

Johan Kristoffersson. Foto: Mikael Persson

Johan Kristoffersson höll för trycket och plockade segern i helgens första Porsche Carrera Cup Scandinavia-tävling på Knutstorp.
– Jag är supernöjd, riktigt skönt att starta etta och leda hela vägen. Jag fick en lucka efter att säkerhetsbilen hade varit ute och det behövde jag då Robin tog in på mig i slutet, säger Kristoffersson.

Mycket riktigt plockade Robin Rudholm in på Kristoffersson i slutet, men det var inte nog med varv för den regerande mästaren som körde i mål bara sju tiondelar bakom.

– Jag jagade Kristoffersson hårt, tyvärr var det för få varv. Men ett stort grattis till Johan, vi har mer att jobba på, säger Rudholm.

I början av tävlingen var Linus Ohlsson uppe på andra plats. Xlander Racing-föraren gjorde en stark start och passerade stallkompis Rudholm på första varvet, men fick ge sig efter att säkerhetsbilen varit ute.

– Robin var snabbare än mig och jag fick släppa honom. Men totalt sett är jag nöjd, speciellt då jag satte snabbaste varv och får starta först i andra tävlingen, säger Ohlsson.

Hyllinge MS föraren Lars-Bertil Rantzow beskådar eländet efter kraschen i första racet.
Anledningen att säkerhetsbilen gick ut i början av tävlingen var på grund av en krasch mellan Lars-Bertil Rantzow och Jan West. Philip Forsman gjorde en dålig start, Rantzow passerade honom i starten men svängde in för snävt framför. Detta resulterade i att Rantzow snurrade över banan och West hade ingenstans att ta vägen än att köra in i sidan på Ranzow. De båda förarna klarade sig oskadda medan det väntar hårt reparationsarbete på bilarna.

Roar Lindland behöll sin fjärdeplats från kvalet in i mål. Flash Engineering-föraren jagade framförvarande Ohlsson vid halva tävlingen, men kunde inte hänga på mot slutet och körde i mål tre sekunder bakom Xlander Racing-föraren.

Oscar Palm körde i mål som femte man framför Daniel Haglöf som gjorde en stark uppkörning. Haglöf startade 12:a och var snabbt uppe på sjätteplatsen. Dessutom satte Bilteknik Motorsport-föraren femte snabbaste tid och kommer att starta som femma i andra tävlingen precis bakom Philip Forsman.

Forsman körde i mål som sjua framför Patrik Skoog och Mattias Stålknapp. Den regerande Porsche GT3 Cup Challenge-mästaren Niclas Olsson rundade av topp tio.

Race 1 – Knutstorp – Topp 10

1 Johan Kristoffersson 13 varv

2 Robin Rudholm +0.704

3 Linus Ohlsson +2.451

4 Roar Lindland +4.964

5 Oscar Palm +6.495

6 Daniel Haglöf +8.488

7 Philip Forsman +9.500

8 Patrik Skoog +14.981

9 Mattias Stålknapp +17.587

10 Niclas Olsson +22.232

Arkiv 2011