Arkivsida

Seger för Rudholm – fortsatt delad mästerskapsledning

Robin Rudholm.

Årets första seger för regerande mästare Robin Rudholm är ett faktum. Xlander Racing-föraren dominerade helgens andra tävling på Knutstorp från start till mål.
– Det känns så otroligt bra! Min ingenjör Ulf och våra mekaniker har gjort ett superjobb med minimalt testande, ett stort tack till hela teamet, säger Rudholm.

Johan Kristoffersson kunde inte svara på Rudholms fart, men behåller den delade mästerskapsledningen med en andraplats.

– Jag fick en bra start och kunde runda Linus på utsidan. Robin var otroligt snabb och jag försökte verkligen komma ikapp honom. Men jag är nöjd att ligga kvar i mästerskapsledning, säger Kristoffersson.

Linus Ohlsson startade från pole position men tappade snabbt ner till fjärde plats. Daniel Haglöf gjorde en bra start och kunde behålla den sista pallplatsen hela vägen in i mål.

– Vi har tagit ett steg framåt och en tredjeplats är givetvis skön. Men jag kommer inte vara nöjd förrän jag är längst fram, säger Haglöf.

Medan Haglöf tog hand om tredjeplatsen fick Ohlsson kämpa för att behålla fjärdeplatsen framför Philip Forsman. Roar Lindland närmade sig Ohlsson och Forsman snabbt i slutet av tävlingen efter att ha tagit sig förbi Oscar Palm, men norrmannen hann aldrig utmana Forsman om femteplatsen.

Palm tog sig i mål som sjunde man framför Mattias Stålknapp och Lars-Bertil Rantzow som startade sist. Patrik Skoog var sista förare inom topp tio.

Stefan Pettersson gjorde en stark tävling i den äldre Kategori 2-bilen och korsade mållinjen som 13:e man, framför flertalet av de nyare Porsche 911 GT3 Cup-bilarna.

– Jag gjorde en bra tävling. Det är bra för självkänslan att kunna köra ifrån en del av de nyare bilarna, säger Pettersson.

Race 2 – Knutstorp – Topp 10

1 Robin Rudholm 19 laps

2 Johan Kristoffersson +1.657

3 Daniel Haglöf +9.005

4 Linus Ohlsson +12.301

5 Philip Forsman +12.738

6 Roar Lindland +13.250

7 Oscar Palm +17.636

8 Mattias Stålknapp +18.351

9 Lars-Bertil Rantzow +21.037

10 Patrik Skoog +24.378

Arkiv 2011