Arkivsida

Dubbelseger och dominans i sin första tävling av Lilja!

Niklas Lilja. Foto: Racefoto

LMP Engineering stod för underhållningen i premiären av nya Trofeo Abarth 500! Som går tillsammans med Swedish Racing League.
Dubbelseger och dominans av ”rookien” Niklas Lilja i den första deltävlingen på Anderstorp Raceway.
Så löd snacket efter Trofeo Abarths första deltävling på Anderstorp.
LMP Engineering föraren Niklas Lilja gjorde sin första start i racing någonsin och vilken premiär sen! Pole position i kvalet med 1,6sek och seger i både race 1 och 2.
”Doldisen” visade upp en speed som ingen lyckades matcha under helgen.

Den här starten på säsongen fanns knappt med i drömmarna hos Niklas.
Nä verkligen inte, men det var en helt fantastisk helg där bilen fungerade perfekt och allt bara flöt på, berättar Niklas. Att få vinna sin första tävling man kör är nog få förunnat och det är något jag aldrig kommer att glömma.

Men det var inga problemfria race.
Nej, i race 1 tappade jag bakändan två gånger på grund av att bakdäcken var för kalla och var fyra efter det första varvet. Men lyckades jaga mig uppåt igen och vinna tillslut.
I race 2 så blev jag påkörd efter rakan och snurrade nästan så tre bilar han passera innan jag kom iväg. Men jag lyckades även i andra racet köra om alla och vinna.

Men nu riktar han fokus direkt emot Mantorp den 3-4 juni och deltävling 2 i mästerskapet. Dit kommer han inte längre komma som någon ”doldis” utan som den som alla kommer att vilja slå!

Arkiv 2011