Arkivsida

Motorproblem på Mantorp

Daniel Ivarsson. Foto: Mikael Persson

Oturen fortsätter grina Camaro Cup föraren Daniel Ivarsson i ansiktet. Motorproblemen fortsätter och helgen avslutades med ett motorras. Den gånga helgen 20-21 maj kördes den tredje och fjärde deltävlingen i Camaro Cup serien på Mantorp Park med STCC. Daniels team hade stora motorproblem under premiärtävlingen på Ring Knutstorp och sen dess har bilen varit hos leverantören som bytt ut i princip hela bränslesystemet.

– Jag kände mig säker på att felet var löst, men det var fel. På träningen fortsatte samma problem som jag hade på Knutstorp, inför kvalet gjorde vi en del ändringar. Jag gick ut på kvalet än en gång i hoppet om att bilen var pigg och kry, jag var riktigt snabb efter tre varv satte jag den 6:e snabbaste varvtiden av de 36 deltagarna men sen kom motorproblemet igen. Berättar Daniel.

Daniel fick tillslut bryta kvalet efter att tändsystemet la av, därefter förbättrade konkurrenterna sina tider och Daniel trillade slutligen ner på en 13:e plats.

Till race 1 kom bränsleleverantören fram med en helt ny bränsleblandning, Daniel och hans team laddade om och var grymt laddade inför race 1.

– Jag kände mig sjukt taggad inför race 1, jag är snabb på Mantorp och när väl bilen funkar gick den som ett skott, när starten gick kom jag tre kurvor sen small det till. Väl inne i depån konstaterade mina tekniker att motorn var i för dåligt skick för att det skulle gå att reparera inför nästa race. Berättar Daniel.

Nu är bilen på nytt lämnad till importören / motortillverkaren som ska fixa motorn, det är ett långt uppehåll nästa tävling är först den 1-2 juli på Falkenbergs motorbana. Till den tävlingen är Daniel klart bestämd att han ska komma i mål:

– Jag har nu brutit 4 race av 4, det känns såklart enormt tråkigt då jag vet att jag skulle hänga med i tio 10 utan att ha kört några tester och utan att hunnit jobba något med set-upen. Till Falkenberg ska bilen under alla omständigheter gå, och då är vi med i matchen!
Arkiv 2011