Arkivsida

Tillbaka i toppen-tvåa i Falkenberg

Johan Stureson. Foto: Mikael Persson

Johan Stureson är bäst när det gäller. I Falkenberg var han piskad att leverera för att hänga med i kampen om medaljerna. Leveransen kom och andraplatsen gör nu att Skåningen bara är fem poäng från medaljplats.
-Riktigt sköna poäng, utbrister Stureson.

Fighten i Falkenberg inleddes med att iPS föraren återigen var imponerande snabb och allt talade för en framskjuten placering redan i kvalet. Istället blev det en blygsam tolfte plats, fyra tiondelar bakom Rickard Rydell som var snabbast.

-Tight kval som vanligt. Saknade 13 hundradelar för att klara topp åtta. Vi hade rätt taktik, men drabbades av mycket trafik och en avåkning i snabba högern, kommenterade Stureson.

Det första racet på den klassiska banan på västkusten innehöll det mesta. Täta dueller, plåtkontakt, och en Johan Stureson som avancerade genom fältet från en tolfte till en sjunde när målflaggen föll.

– Det var ett tufft race där mycket hände och målet var att topp åtta och det lyckades jag med, fortsatte Stureson.

Och det var ingen tvekan om vad Stureson ville i det andra racet. Pallen, viktiga poäng och fortsatt häng på minnespengarna(medaljerna). Tobias Johansson besökte Sturesons bil abrupt i Göteborg, och försökte även i Falkenberg men här var farten för hög och det slutade i vallen för SEAT föraren efter en incident med Colin Turkington. Stureson och ledande Jan Nilsson hade samma speed på första respektive andra plats och kontrollerade loppet i mål.

– Jag hade bra fart racet igenom, så det kändes stabilt hela vägen, förklarade Stureson.

Sammanfattningsvis är fabriksförarna etta, tvåa och trea totalt, men därefter lurpassar privatföraren Johan Stureson, endast fem poäng från medaljplats. Kampen mellan BUDGET vs KLASS fortsätter på Gelleråsbanan i Karlskoga den 13 augusti.

-Känns bra att gå på semesteruppehåll med en topplacering i bagaget, avslutar Johan Stureson.

//Staffan Börjesson
Arkiv 2011