Arkivsida

Pallplats i sikte

Johan Stureson. Foto: Mikael Persson

Det är pallen och fortsatt fokus på medaljerna som gäller för Johan Stureson när det klassiska Västkustsloppet avgörs på Falkenbergs Motorbana i helgen.
-Vi hade bra fart senast i Göteborg, så jag ser fram emot att göra två bra race och åka hem med mycket poäng, säger Skåningen.

I Göteborg senast levererade den rutinerade BMW föraren en viktig femteplats och hade ett drömläge från sin fjärde startposition i det andra. Men istället fick bilen ordentligt med stryk efter besök av Tomas Engström och Tobias Johansson.

-Vi har lagt mycket tid på att få ordning på bilen, karossen har varit i riktbänk, plastdetaljer har reparerats och idag förväntas allt bli klart från lack, fortsätter Johan.

Under torsdagen väntar ett officiellt test på Falkenbergsbanan som är speciell med många snabba kurvor, många högerkurvor, hög snitthastighet plus en hård inbromsning och en långsam chikan.

-Banan passar både Johan och BMW:n och det känns extra bra att få en hel testdag att optimera bilen på, menar teamchefen Per Stureson.

Johan Stureson har en femteplats totalt som målsättning, men iPS föraren har tydligt visat att han har kapacitet för en medalj. Inför Falkenberg ligger han på en fjärdeplats.

-Visar vi samma speed som tidigare så är det klart möjligt att nå pallen och klättra i sammandraget, avslutar Johan Stureson.

//Staffan Börjesson

Arkiv 2011