Arkivsida

Viktig femteplats för Stureson i Göteborg

Johan Stureson. Foto: Mikael Persson

Johan Stureson levererade en stark femteplats i STCC City Race, tog tio nya viktiga poäng och har fortsatt häng på medaljerna, men en påkörning spolierade möjligheten till en pallplats i race två.

Stureson har varit imponerande snabb hela säsongen och mästerskapets fjärde deltävling i Göteborg blev inget undantag. Skåningen visade speed direkt under testpassen där han var trea.

-Det känns bra, jag känner förtroende för bilen och kunde avverka många snabba varv. Det känns stabilt inför kvalet, kommenterade Stureson.

Och i kvalet fortsatte han att sätta sin BMW på rätt plats mellan räckena och var endast sjutton hundradelar bakom Fredrik Ekblom som var snabbast. Därefter följde super åtta kvalet där Stureson var på väg emot en toppnotering, men det blev en femteplats, tre tior bakom Rydell som tog pole.

-Kändes bra under hela kvalet, och hade ett bra varv på gång i super åtta kvalet när säkerhetsbilen kom ut, förklarar Stureson.

Stureson följde sedan upp det starka kvalet med ett stabilt första race där han och de andra fyra i toppen ryckte och Stureson utmanade Tomas Engström och James Thompson om tredjeplatsen, men attackläget uteblev.

-Körde lite avvaktande inledningsvis och bevakade min position. Hade inga problem att hänga med, men ville inte riskera något då viktiga poäng stod på spel, fortsätter Stureson.

Rickard Rydell vann före Fredrik Ekblom.

Därmed startade Stureson på en fjärde plats i det avslutande racet på bananpiren och drömläget för en pallplats var ett faktum. Och det började enligt planerna i ösregnet. Stureson var fyra efter starten, men sedan small Engström rakt in i höger bakhjul, vilket förändrade bilens set-up totalt. Trots det lyckades Stureson nästan att nå en poängplats, med det blev en elfteplats.

-Höger bakhjul blev snett, så jag hade knappt något grepp bak, förklarar Stureson.

Richard Göransson var tillbaks efter skadan och kunde vinna efter en hård fight med Tomas Engström som blev tvåa före Fredrik Ekblom.

Stureson levererade när det som bäst behövdes och de viktiga tio poängen i race ett gör att iPS föraren är kvar på fjärdeplatsen i totalen och kampen om medaljerna fortsätter.

-Jag är nöjd med kvalet, det första racet och den farten vi presterar åter igen. Men synd att påkörningen spolierade möjligheterna till en pallplats i det andra racet, avslutar Johan Stureson.

// Staffan Börjesson

Se de senaste bilderna, nyheterna och filmklippen på www.johanstureson.se och på iPS Motorsport Facebooksida.

Arkiv 2011