Arkivsida

Classic Grand Prix i Schleiz

classic grand prix. Foto: Bende Press

I helgen den 8 – 10 juli gästade Saxtorp Classic Sidecar på nytt Tyskland, för att delta i 6 Sparkassen Classic Grand Prix i Schleiz.
Där deltog 186 gamla racerbilar i olika klasser, bl.a. finska Jukka Puurunen (tidigare sidovagnsföra) med sin Veemax MK IV B i klass Formel VAU.

Bland 270 solocyklar hittar man flera svenska/skånska förare. Från Helsingborg Eero Lahti & Bo ”Bosse” Paulsen samt inte minst Hyllinge föraren Ove Kock, som i sina race gör några fina fighter som resulterade i en 4:e plats och en 5:e plats verkligen fint.

69 sidovagnar deltog fördelat på 3 klasser
Klass K1 gamla med hög hjulhöjd & Klass K2 gamla med låg Hjulhöjd
Klass K3 den nyaste klass som går upp till 1983 årsmodell och max 1000cc.
I denna klass deltog ett ekipage så långt borta från som Australien verkligen ett häftigt inslag. Här deltog Saxtorp Classic Sidecar också med 2 sidovagnar start nr 7 Suzuki 1000cc och start nr 74 en Kawasaki 600cc.

Det blev en helg som bjöd på både positiva som negativa saker.
Fredag första fria träningen i regn. Till andra fria träningen sol, men nr 74 ville inte starta. Nr 7 körde till utsläpp, de ser, att det är ett litet oljeutsläpp, de vill inte köra ut, tillbaka till depån. Där arbetas det intensivt, nr 74 el problem, nr 7 motorreparation med nytt packningssätt. Pröva starta, båda cyklarna klar till tidstagningen på eftermiddagen.

Lördag eftermiddag race 1; där visar Hasse och Lille nr 74 att de vill fram i världen, en god start gör att de kommer helt upp i täten, de kämpar bra men på grund av deras kapacitet ser de sig snabbt satt på plats av de gamla pojkarna, slagna på mållinjen av den engelske förare James Walker och en 9:e placering är resultatet. Erik & Lasse nr 7 kämpar en bra fight med en tysk König, som de vinner och det blir en 7:e placering till nr 7. Ett riktig bra race. Race 2 på söndagen har också en bra start för både nr 7 och 74 men efter 3 varv måste Hasse utgå med motorproblem. Erik och Lasse får en 8:e placering.

Ett bra arrangerat event med genomsnittligt antal betalande åskådare på 13900.

Vi vill tacka Bosse på AD Däck i Svalöv, det är hans förtjänst att vi kom iväg. Helgen innan var vi på ett race i Anderstorp. Båda sidovagnarna fick punktis. Bosse ställde upp och fick fixat fram 2 nya bakdäck. Tack.

Även en stor tack till de skånska personer bl.a. Ingemar Bengtsson tidigare känd sidovagns passagerare som tog vägen till Schleiz för att heja på oss. Det blev ändå en bra helg för oss. Tusen tack till er alla.

Team Press

Foto kommer inom kort på vår hemsida
www.SaxtorpClassicSidecar.se

Arkiv 2011