Arkivsida

Nya segrar på Falkenberg för Lilja!

Falkenbergseger. Foto: Niklas Lilja

Deltävling tre på Falkenbergs Motorbana visade Niklas Lilja fortsatt fin form på den snabba banan. LMP Engineering föraren tog pole position med bara 0,1sek på den upptorkande banan. Race 1 kördes på torr banan medan race 2 kördes på en blöt bana. Trots omständigheterna ledde Lilja ifrån start till mål i båda racen och tog sin femte och sjätte seger i rad.

Efter över en månads sommar uppehåll så bjöd Falkenberg på växlande väder där kraftiga skurar avlöste varandra igenom hela dagen. Trots vädret så fortsatte Lilja och Forsell där de slutade på Mantorp och pressade varandra igenom båda racen.

Niklas åkte till Falkenberg obesegrad ifrån de två första tävlings helgerna och åkte ifrån Falkenberg fortfarande obesegrad. Men på Falkenberg var det varvningarna som blev det största samtalsämnet på den trånga och korta banan.
– Kvalet var lite chansartat eftersom banan fortfarande var lite blöt på vissa ställen, men otroligt skönt att ta pole eftersom det är svårt att köra om där. Bilen fungerade perfekt igenom hela helgen och teamet gjorde ett strålande jobb trots de skiftande förhållandena.

Race 1 gick enligt planen att försöka ta hand om däcken igenom hela racet eftersom banan var helt torr. Men var mycket varvningar som var väldigt svåra. Jag lyckades ta mig förbi några bra medan några andra gjorde att jag förlorade mycket tid. Jag tjänade på nån varvning då Jocke fastnade bakom en varvad bil men sen var det min tur att fastna bakom och Jocke kom ikapp igen så var ett väldigt tufft race och skillde bara knappt 0,4sek efter 31varv vilket säger allt!

Race 2 drabbades av ett skyfall precis innan vi skulle åka ut på banan och starten blev lite försenad. Så det blev första gången jag fick köra på regn men bilen fungerade perfekt och jag kunde tidigt rycka åt mig en liten lucka som jag kunde hålla igenom hela racet. Fantasktiskt skönt att få vinna även i regn! Berättar en lycklig Niklas.

Fortfarande obesegrad igenom första halvan av säsongen, men Niklas slappnar inte av utan fokuserar redan på nästa tävling om två veckor på Anderstorp dit serien återkommer för deltävling 4 av 6.
Ligger man på latsidan blir man omkörd, säger Niklas med ett leende.

Deltävling fyra går den 6 Augusti på Anderstorp Raceway.

Arkiv 2011