Arkivsida

Pole, Seger och en fjärde plats på Anderstorp!

Niklas Lilja. Foto: Racefoto

Trofeo Abarth fortsatte på Anderstorps Raceway där LMP Engineering föraren såg ut att fortsätta sitt segertåg efter pole position i kvalet med 0,3sek och seger i Race 1. Men sagan tog slut i Race 2 där en sammanstötning med Forsell gjorde att intercoolern fick sönder och motorn tappade effekt. Niklas lyckades ändå komma imål på fjärde plats efter ett stökigt race med många säkerhetsbils perioder efter olika krascher.
Kvalet blev inte som tänkt efter en avåkning i kurva 1 på mitt första kval varv. Luftfiltret fylldes med lekakulor och motorn tappade all effekt så jag tvingades in i depån. Teamet rensade bilen snabbt och jag kunde åka ut på banan igen och köra två varv då jag trots en vibbrerade bil kunde ta pole var otroligt skönt.

Race 1 började enligt plan då jag ryckte till mig en stor lucka under de två första varven, men sen försvann allt grepp i framdäcken och jag fick kämpa hårt för att vinna då Forsell jagade ikapp mig. På näst sista varvet var han helt ikapp och gjorde ett omkörning försök men snurrade och tappade en plasering.

Race 2 fick jag för första gången starta ifrån en andra start position. Problemet ifrån första racet var hittat och åtgärdat i framvagnen och bilen fungerade perfekt igen. Jag höll min position i starten och jagade Forsell och började sätta en stöt på varv tre, men samtidigt kom säkerhetsbilen ut på banan efter en krasch. När väl racet drog igång igen låg jag bakom Forsell nerför den långa rakan och med ett litet misstag av Forsell i inbromsningen så lyckades jag köra förbi upp i ledningen. Men två kurvor senare kom Forsell tillbaka och gjorde en tuff omkörning och återtog ledningen. Sen in i sista kurvan så kom säkerhetsbilen ut igen och Forsell saktade in vilket jag missuppfattade och jag bromsade på mig och stötte till honom så min intercooler blev skadad vilket gjorde att min motor tappade all effekt. Så när väl säkerhetsbilen gick in så återstod två sprint varv mot mål. Men utan turbo tryck så var jag ett lätt byte på rakan men lyckades ändå ta mig imål som 4:a efter två tuffa varv. Berättar en besviken Niklas.

Efter sju segrar i rad bröts Niklas seger svit. Men Niklas är inte orolig, förr eller senare kommer en dålig tävling och det gjorde den nu, säger Niklas. Nu biter han ihop och laddar för fullt inför nästa tävling på hemma banan Knutstorp Ring om två veckor.

Deltävling fem går den 20:e Augusti på Knutstorp Ring.

Arkiv 2011