Arkivsida

Femte och sjätte deltävling av Tyskt mästerskap i Classic Sidecar 2011

Prinzenpark Revival. Foto: Bende Press

Saxtorp Classic Sidecar åkte till Prinsenpark Revival på Motorsports Arena, Oschersleben, till deltävling 5 & 6 av det tyska mästerskapet i Classic Sidecar.

Denna helg bjöd på Deutchen Meisterschalf für Historische rennmotorräder modell 1928 till 1983, där fanns alla sorter av gammal racing hojar exempel, Alphonse Conrardy, Luxemburg på en 500cc Gillet från 1931, alla sorters BMW, Classic BOT o.s.v., tillsammans var det 186 till start, 65 sidovagnar till start i olike klasser.

Detta var vårt första besök på Oschersleben, det är en höghastigsbana vilket vi inte har prövat på förr, så vi såg fram emot detta, medvetna om att det absolut inte var ett lätt projekt. Det visade sig, att det var så, ingen fri träning utan 2 kval på lördag. Söndag bara race-dags.

All början är svår, race 1 var på söndag kl 8, efter ett ordentligt skyfall, det fanns ingen tid till byte av däck, det var knall eller fall. De gick ut, målet var att stanna på banan, med en möjlighet till poäng i den samlade ställning, det blev en 6:e plats till Erik & Lasse, det var godkänt, Hasse & Lille gick ut efter första varvet. Race 2 bjöd på rikligt med race, i ledningen låg som vanligt Wirth-Reidel (5 faldig tysk mästare), en bra kamp gick mellan Kindermann-Kokkot på en Moto Guzzi och Schwegler-Heini på en Schmid-Yamaha (Ex Biland, världens mästare & Europa mästare) ett väldigt tufft race var det om placering 5 till 8 Erik & Lasse deltog efter bästa förmåga och det gav en 7:e placering. Hasse & Lille var en del av denna fight ända till där blev broms problem.

Med en klar förbättring av varvtiderna är vi klar till att pröva krafter på Motorsports Arena till Sidecar Festival den 27:e – 28:e augusti.

Motorsports Arena gav en annan speciell upplevelse denna helg, där fanns Reisbrennen Tunintreff, (en bilträff) på plats med 4000 japanske tunede/stylade bilar. Fredag kväll fick de åka några varv på banan, lördag var det driftingshow och på kvällen var det dragracing på start/mål linjen.
Verkligen en perfekt mix.
Race-rapport kommer efter den 20:e – 21:e augusti, då körs det Nordic Classic Open på ring Djursland, ställinge är nu så att Hasse & Lille ligger nr 7 och Erik & Lasse nr 8.

Bilder finns på www.SaxtorpClassicSidecar.se

Arkiv 2011