Arkivsida

Imponerade igen-tvåa i Karlskoga

Johan Stureson. Foto: Mikael Persson

Johan Stureson fortsätter att imponera i årets STCC. I Karlskoga körde han hem en ny andraplats och är nu trea totalt.

-Riktigt skönt, visserligen känns det som man förlorade en förstaplats, men vi vann en andraplats och nu luktar det medalj på allvar, utbrister Johan.

Stureson är het, riktigt het. Andraplatsen i Värmland var Skåningens fjärde pallplats för säsongen och storteamen fick ännu en gång stryk.

Årets Kanonlopp på Gelleråsbanan får nog räknas som ett av de mest spännande i mästerskapets historia. Redan i kvalet var det stenhårt. Sjutton förare inom åtta tiondelar och Stureson missade Q2 med ynka tre hundradelar och var bara tre tior bakom Patrik Olsson som var snabbast.

-Grymt jämt, nia och missade med minsta marginal, men det känns som vi har hittat rätt med inställningarna, kommenterade Johan.

Richard Göransson tog pole före Tommy Rustad och Fredrik Ekblom.

Stureson visade sedan vad han menade och var snabbast på warm-up passet inför race 1.

-Bilen känns bra och jag är övertygad om att jag kommer att vara snabb i racen, förklarade Johan.

Det första racet blev stökigt värre och innehöll det mesta. Startkrasch, safety car och en Stureson som fightades hårt med Colin Turkington och Martin Öhlin om den åtråvärda åttondeplatsen. Stureson satte engelsmannen under hårt tryck samtidigt som Öhlin knackade på. Öhlin tog sig förbi, men fick svar direkt från Stureson som sedan fick se Patrik Olsson krascha och Turkington smälla med Mattias Andersson vilket resulterade i en sjätteplats.

-Tufft race. Attackerade Turkington, låg för nära så motorn dog under två sekunder vilket gjorde att Öhlin kunde passera, men kunde svara. Riktigt viktiga poäng och en tredje startposition i race två, summerade Johan.

Richard Göransson vann före Tommy Rustad och Fredrik Ekblom.

Race två på Sveriges äldsta racing bana(1949) stämplas med klassiker. Stureson tryckte sig förbi Öhlin i starten och Roger Eriksson fick backspeglarna fulla med en hungrig iPS förare. Stureson satte sin BMW perfekt runt Gelleråsbanan, pressade och tröttade ut Seat föraren som stred tappert, men fick vinka med vit flagg efter tio varv. Stureson körde mot seger, men en offensiv Richard Göransson trängde sig förbi med tre varv kvar.

Eriksson räddade tredjeplatsen före Rickard Rydell och Fredrik Ekblom.

Johan Sturesons starka insats i Karlskoga innebär en tredjeplats i totalen efter Ekblom och Rydell.

-Känns riktigt bra och nu väntar Jyllandsringen och hemmabanan Ring Knutstorp. Banor som jag är snabb på, avslutar Johan Stureson.

//Staffan Börjesson
Arkiv 2011