Arkivsida

Ebbesson körde med eld i baken!

Semcon cup. Foto: Mikael Kronfeldt

Sommaruppehållet är slut. I helgen startade andra halvlek av STCC uppe på Karlskoga
motorstadion. För Ebbesson motorsport var detta en händelserik helg med mycket arbete i
depån och bra placeringar på banan. Rantzow i toppform
Lars-Bertil Rantzow körde denna helg till sig sina bästa placeringar hittills i Porsche Carrera Cup denna säsong. Han kvalade in på en total sjundeplats men kunde i de båda racen avancera till en 6:e respektive 5: e plats. Detta gjorde han genom stabil och rutinerad körning i båda racen.

”Känns bra att köra till sig så bra platser. Efter Tysklandstävlingen var det spännande att köra på hemmaplan och roligt att kunna prestera så bra efter uppehållet. Har fått tillbaka känslan i körningen och med en bra inställd bil blev förutsättningarna goda. Jag är riktigt nöjd och ser fram mot fortsättningen tillsammans med teamet.”
– Lars-Bertil Rantzow

STCC-bilen fattade eld
Helgens STCC var en riktigt tuff batalj. Det märktes att semestern var slut och förarna var extra sugna på poäng efter uppehållet. Många bilar var ordentligt buckliga efter sista racet på lördagen. Ebbesson Motorsport lyckades denna helg plocka STCC-poäng och utöka ledningen i Privatcupen.

I Race 1 körde Andreas till sig en slutlig 9: e plats efter att ha blivit rejält påkörd bakifrån i starten vilket resulterade i att bilen fattade eld efter målgång av de varma avgasrören. Han var på nytt nära den 8: e plats som hade resulterat i pole position i race 2. I race 2 slogs han länge på en 8: e plats innan han två varv från slutet blev regelvidrigt påkörd och snurrade runt. Väl uppe på banan igen körde Andreas i mål som 14: e man.

”Totalt sett så åker vi hem med huvudet högt. I Porsche är vi bra med och nästa tävling på Knutstorp, passar Rantzow bra. I STCC har det också gått bra denna helg, sett ur eget perspektiv. Att vi blir påkörda är inget som vi kan göra något åt. Vi är glada att göra så bra resultat i race 1 trots att bilens bakända blev skadad. Avgasröret var intryckt vilket innebar att vi tappade effekt. I race 2 var bilen provisoriskt lagad och ändå kunde vi vara med och slåss i toppen av fältet. Det är hit vi har siktat. Nu är vi där vilket känns riktigt bra. Nästa tävling är på hemmaplan där vi vet att vi är snabba. Det ska bli riktigt roligt!”
– Inge Ebbesson

Med Vänlig Hälsning

Ebbesson Motorsport

Mer info

www.ebbessonmotorsport.com
Arkiv 2011