Arkivsida

Tre pallplatser i 2 race, till sidovagnar från Hyllinge ms i helgen.

International Classic TT Ring Djursland. Foto: Bende Press

I Danmark till international Classic TT på Ring Djursland blev 3:e avdelningen av Nordic Classic Championship och 5:e avdelningen av Nordic Classic Open avgjord.I Classic sidovagn kom Hyllinge ms med tre ekipage, alla tre startade i klass 8c som är den nyaste klassen inom Classic sidovagn, nr 26 Philip Dombernowsky /Andreas Rosèn på en Ireson Yamaha,
nr 74 Hasse Press /Yonna ”Lille” Stjärnskog på en Fidderman Kawasaki och nr 77 Erik /Lasse Press på en Rumble Suzuki.

Efter en fredag i regn och en natt med storm, lyste det upp till lördag morgon, sidovagnar har det alltid med att de ska först ut och köra banan torr, så kl. 8 var det träning, Erik fick maskinstop med detsamma, Hasse kom gott ifrån detta eftersom han aldrig har varit på banan innan.
Philip kom så och visste alla vilken superförare han är, samt intill en perfekt ”burk” han har i Andreas.

Efter kval såg start uppställningen ut så här, Philip nr 1, Erik nr 4 & Hasse nr 5.
Till race 1 lördag, går det inte bättre än att Suzukien inte vill starta, men till uppvärmningsvarvet kommer det liv i den, ut på banan och den får sin start.
Philip går rakt upp i ledning och stannar där hela racet. Efter 3 varv fick Hasse gå ut, Erik kämpar en bra fight om en 2:e /3:e plats, men måste se sig hänvisad till 3:e platsen, i sista kurvan innan mål kommer det ett mycket obehagligt ljud av metal från Suzuki motorn, Erik får greppat kopplingen och får den till att rulla så långt som möjligt, nr 4 som är en halv banlängd bakom dem, är inte kommit om honom, så Erik & Lasse springer/puttar Suzukien över mållinjen och förblir därmed nr 3, till stort jubel från alla åskådare och de blir helgens hjältar, så mycket att TV på söndag kommer och tittar på, när det ska ställas tändning på den reservmotor som blev satt i maskinen på natten, vilket blev vist på lokala nyheter. Dessvärre lyckas det inte att få den inställt rätt innan race 2 söndag.

GRATTIS
På prispallen efter race ett,
Vinnare Philip Dombernowsky /Andreas Rosèn HMS, 2:e Lasse/Karin Jansson MCHK-R,
3: e Erik / Lasse Press HMS

Efter reparation av Kawasaki och fyndet av ett bensin problem kunde denna komma till start.

Race 2 söndag, Philip gör som alltid; som ensam majestät kör han sitt eget race, flott som satan
(så snyggt) kommer denna gula sidovagn runt banan från start till mål. Hasse jobbar bra med hans sidovagn, som bara har hälften så mången kubik som de andra, han fick en 4:e plats och några väldiga bra varvtider med sig hem.

GRATTIS
Philip och Andreas som var överst på pallen efter guld-racet.

Status efter denna helg, Philip och Andreas ser ut till att bli Nordisk Mästare nästa helg i Karlskoga samt mästare i Classic Open.

Erik och Lasse ligger som 6:e i Svensk Mästerskap, 7:e i Nordisk Mästerskap samt 8:e i Classic Open som det ser ut nu.

Hasse och Lille ligger som 5:e i Svensk Mästerskap, 8:e i Nordisk Mästerskap och 7:e i Classic Open, efter nästa helg vet vi det slutliga resultat, när de andra har kört i Karlskoga och vi kör i Oschersleben till Sidecarfestival.

Allt i allt en bra helg, men med mycket mekande.
Tack till alla som hjälpte oss med att lösa våra problem.

Team Press

Bilder på vår hemsida
www.SaxtorpClassicSidecar.se

Arkiv 2011