Arkivsida

Dubbelseger för Andreas Boström

Andreas Boström. Foto: www.racefoto.se

Årets fjärde tävlingshelg i den danska racingserien kördes på Jyllandsringen. Det var 15-års jubileum för tävlingen som kallas Danmarks GP. Andreas Boström från Hässleholm tävlar i år i den danska Special Saloonklassen. Efter sju raka segrar kom han till tävlingen som solklar ledare i serien. Det var 31 bilar till start uppdelade i fem olika underklasser. Boström kvalade in som totaltvåa!

I racet höll han sin plats, men så började det regna lite och då fick förarna verkligen visa prov på sin förarskicklighet. Att köra med slicks på våt asfalt är som att köra med sommardäck på blankis!

Boström fick här visa prov på suveräna förarskicklighet och han bemästrade situationen på bästa sätt och vann hela heatet totalt! När andra racet skulle köras regnade det ännu mer. Några satsade på slicks och en del på regndäck. Broström chansade på att det skulle torka upp under racet varför han startade på slicks. Tyvärr höll regnet i sig och alla förare på slicks fick slita ont för att ta sig i mål.

Boström visade återigen sin skicklighet. Han vann inte totalt, men väl sin klass och det var självklart det viktigaste.

Nu har han vunnit årets samtliga nio race och det återstår bara två racehelger innan säsongen är över.

Man skall aldrig ta ut något i förskott, men visst ser det lovande ut inför fortsättningen.

MVH

BRS Motorsports presschef:

Bengt-Åce Gustavsson www.racefoto.se

Arkiv 2011