Arkivsida

Rantzow – pallkänning i tufft race!

Carrera Cup. Foto: Jörgen Olsson

Helgens upplaga av STCC på Ring Knutstorp var rafflande. I Ebbesson Motorsport lyckades Lars-Bertil Rantzow bäst med en fjärde plats. Besvikelse i STCC

Andreas, som har Ring Knutstorp som sin hemmabana, hade stora förväntningar inför helgens tävling. Dock infriades dessa förväntningar aldrig då helgen kantades av strul och tuffa race med följd av en trasig bil. Inledningsvis gick en drivaxel sönder i testen vilket innebar mycket begränsad tid för att hitta rätta inställningar. I det första racet blev han påkörd i starten vilket resulterade att han fick besöka depån för hjulbyte innan kan kunde fortsätta som siste man. Andra racet startade bättre, men efter ett varv blev han åter igen påkörd på samma ställe och bilen blev ytterst svårkörd. Det slutliga resultatet blev en 12: e plats.

”Vi trodde att vi skulle kunna vara med bra denna helg. Det hade vi också om vi sluppit alla problem. Innan helgen gjorde vi omfattande renoveringar av bilen så att allt skulle vara bra i ordning inför tävlingen, men det som hände är sådant som man inte kan rå för. Givetvis är vi inte nöjda med helgen. Det enda glädjeämne som kan vara till tröst är att vi nu åter skapat möjlighet att vinna privatcupen. Nu får vi hem och återställa bilen och avsluta säsongen bra på Mantorp Park!”

– Inge Ebbesson

’Det vore önskvärt att hitta en annan startform då nuvarande skapar alldeles för stora problem. Alternativet är att bestraffa hårdare för så här kan man inte fortsätta. För vår del har säsongen kantats av startincidenter som förstört våra möjligheter att delta på rätt villkor. Tyvärr finns också alldeles för många inkonsekventa domslut.’

– Ted von Krusenstierna

Glädje i Porsche

Lars-Bertil Rantzow gjorde denna helg sitt bästa race hittills denna säsong. Han startade som 8: e man i race 1 och var ytterst nära en tredjeplats i race 2.
”Det har varit en bra helg för oss! Vi var lite besvikna efter kvalet med en 8: e plats. Trodde att vi skulle kunna göra lite bättre. I race 1 låg jag länge och avvaktade innan bilarna framför körde ihop och jag kunde gå om. Väl uppe på sjätte plats hade jag fritt fram och kunde lägga en bra tid inför race 2. Det visade sig räcka till tredje tid totalt och en tredje startruta inför andra racet. Jag höll tredjeplatsen nästan in i mål, men efter safety-car och missat avstånd till bakomvarande var jag i slutet tvungen att släppa om en bil. Synd att missa pallen, men jättenöjd med en fjärdeplats!”
– Lars-Bertil Rantzow

Nu återstår endast ett race av säsongen 2011. Det är uppe på Mantorp Park om två veckor. Missa inte detta!

Med Vänlig Hälsning

Ebbesson Motorsport

Mer info

www.ebbessonmotorsport.com
Arkiv 2011