Arkivsida

Hyllinge MS-förare vinnare i Teknos Classic Rally Cup

Hans Nilsson, Rolf Rodahl. Foto: Tommy Svensson

Hans Nilsson från Billesholm blev totaltvåa i årets Teknos Classic Rally Cup och segrare i sin klass, tillsammans med kartläsare Rolf Rodahl, också Hyllinge MS medlem.

Hans och Rolf i Silverratten, Älmhult.

– Jag är en återfallsförbrytare, säger Hans. Jag körde rally för många år sedan i en Volvo 142, och var också med lite som besiktningsfunktionär i Hyllinge MS. Rallyåkandet har dock legat på is under många år, men nu har jag byggt en ny bil och satsat igen. Förra året körde jag någon tävling för att testa. I år har jag kört hela serien med undantag för någon tävling längre upp i landet.

TV-svängen i Hörby

Äventyret har gått bra, Hans och Rolf slutade tvåa totalt i serien och segrade i Klass 3, Appendix K 1966-75 med sin Volvo 142.

– Hans och Rolf har gjort en bra insats, dom var väldigt jämna, säger Tommy Svensson, koordinator för Teknos Classic Rally Cup. Jag är inte förvånad, Hans var otroligt snabb i början på 1970-talet, när han körde förra gången.

Hans har också provat på banracing, i Team Adrenalines Volvo S40 i ERCup. Men nu satsar han helt på sitt eget rallyåkande.

/ Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se

Foto: Tommy Svensson, Kurt Persson.

Mer info

Teknos Classic Rally Cup

Segrarna i Teknos Classic Rally Cup. Fv. Thomas Theorin / Thomas Waltersson Anderstorps RC, 3:e plats. I mitten segrarna Nisse Bergquist / Karl-Erik Magnusson Västerås MS, samt längst th. på en 2:a plats Hans Nilsson / Rolf Rodahl Hyllinge MS.

Arkiv 2011