Arkivsida

Bra fart men ingen målgång!

Daniel Ivarsson. Foto: Mikael Persson

Under den gångna helgen kördes race 1 och 2 på Mantorp Park i samband med STCC premiären,
Daniel höll ett högt tempo men tvingades bryta båda racen.- Kvalet gick bra, jag kvalade in på en 11:e plats och bilen kändes bra. Inför race 1 var jag riktig taggad och jag fick till en bra start där jag behöll min 11:e plats, efter några varv bromsade jag mig om bilen som låg framför mig efter raksträckan. Två kurvor senare blev jag avkörd av samma bil och fastnade i sandfållan. Berättar Daniel.
Mellan race och två fick teamets mekaniker jobba hårt för att sanera bilen från sand. Bilen blev dock klar i god tid inför race 2.

– I race två startade jag på en 15:e plats pga. avåkningen i race 1, jag kom inte mer än tre kurvor innan det var dags för nästa avåkning. Denna gång stod det en bil på tvären i kurvan ”parisern” jag valde att styra höger om bilen ut i gräset utan att se att det var en rejäl grop precis utanför curbsen, jag fastnade lite men kom loss strax därefter. Tyvärr lossnade en del på bilen som täppte för motorkylningen så jag blev tvungen att bryta även race 2.

– Bilen fungerade hela helgen vilket är mycket skönt och det känns lovande inför resten av säsongen, nu ska vi bara ha lite medgång och få bilen i mål. Så trots dåliga resultat känns det hoppfullt inför resten av säsongen.

Nästa race går av stapeln redan den 18-19 maj på Ring Knutstorp!

Arkiv 2012