Arkivsida

STCC-debut för André Andersson från Osby

STCC. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

André Andersson från Osby började som så många andra ungdomar med att köra gokart. Han växlade över till Formula Basic och sedan blev det Camaro Cup.

I fjol blev det ett sabbatsår från racingen, men så för bara några veckor sedan blev det klart att han skall köra årets säsong i STCC med en Opel Astra.

– Allt har gått så fort och vi har inte hunnit köra en meter med bilen innan vi kom hit till Mantorp, sa Andersson. Han fick sannerligen ingen lätt start på helgen heller, för redan på tredje varvet brast en kulbult och det var slutkört för den dagen. Nya delar kom med iltransport från Karlstad och bilen var klar lagom till kvalet.

Det var självklart inte lätt att kasta sig in bland alla professionella förare men André körde klokt och höjde tempot efterhand. Tyvärr fick han bryta båda racen då motorn gick varm.

– Det var självklart tråkigt att behöva bryta, men jag tog det säkra före det osäkra. Det var bättre att stanna i tid innan motorn stannade av sig själv!

Nu måste vi gå igenom bilen ordentligt inför hemmatävlingen på Ring Knutstorp om två veckor, sa Andersson.

STCC har varit svensk racings kungaklass sedan slutet av nittiotalet och det var naturligtvis en dröm som gick i uppfyllelse för André nu när han äntligen får vara med och köra här.

Arkiv 2012