Arkivsida

Godkänd premiärhelg i TTA Elitserien i Racing

Andreas Ebbesson. Foto: Mikael Persson

I helgen kördes den första TTA Elitserien i Racing i historien. För EMS som 2012 ingår i WestCoast Racings satsning med BMW blev det ett godkänt resultat.Andreas hade under de inledande testerna tillsammans med de tre övriga BMW-förarna bra tempo. Dock hade Andreas oflyt i kvalet då växellådan krånglade i början och man tappade värdefulla minuter. När han skulle sätta sitt bästa varv på varma däck hindrades han av långsammare bilar och fick inga fler varv då tiden gick ut. Detta resulterade ändå i en niondeplats.

”Jag kände att jag hade mycket bättre fart i kvalet än vad placeringen säger. Visst, att köra till sig en nionde startruta är inte katastrof, framförallt om man tänker på att det är Sveriges absoluta elit som kör i denna klass. Jag vet dock att jag hade kunnat starta längre fram om jag bara hade fått ett fritt varv. Nu laddar vi inför racet!”
– Andreas Ebbesson

Racet visade sig skulle inte heller gå Andreas väg. Från sin nionde startruta missade han starten och tappade till en inledande tolfte plats. Andreas kunde snabbt ta tillbaka 3 platser och låg sedan länge på nionde plats. Vid omstarten strulade bilarna framför och en bil passerade på utsidan. I mål var Andreas på en slutlig 10: e plats.

”Jag kände att jag inte hade farten i bilen i racet. Starten får jag helt enkelt ta på mig, den missade jag totalt. Men när jag i slutet tappade ner till 10: e plats var det bara ren otur. När säkerhetsbilen skulle gå i depå och släppa fältet fick bilen framför problem vilket ledde till att jag var tvungen att bromsa då man inte får köra om innan man passerar mållinjen. Detta ledde till att bakomvarande bilar kom men mycket högre hastighet efter mållinjen och kunde passera utan problem. Som summering av helgen så känner vi oss ändå nöjda för att vi vet att farten finns och att vi slutade med fyra BMW i topp 10 vilket vi var ensamma om.”

– Andreas Ebbesson

De andra förarna för BMW, Richard Göransson, Fredrik Larsson och Martin Öhlin slutade 3:a, 5: a och 7: a.

”Vi hittade inte riktigt farten idag på någon av bilarna. Bra med på tester och kval, men när vi kom till racet hade ingen BMW den fart som övriga i startfältet hade. Nu är det tre veckor till nästa tävling och mycket ska göras på bilen för att finslipa alla inställningar till Anderstorp.”
– Peter Ebbesson

Ebbesson Motorsport

www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2012