Arkivsida

Rullstol i depån ska ge segern till IPS

Per Stureson. Foto: Jörgen Olsson

När IPS Team Biogas rullar in i depån på Ring Knutstorp till helgens race glider även teamchefen in, i rullstol.
– Det är Frank Williams och jag som åker rullstol i depån och det gick ju bra för Williams i helgen, säger Per Stureson. Efter en lyckad säsongspremiär på Mantorp Park för IPS Team Biogas vänder nu teamet blickarna mot skånska Ring Knutstorp. En bana som Johan Stureson kan utan och innan vid det här laget.

– Det är banan jag känner bäst och jag känner mig väldigt trygg där och med de två testdagar vi haft där innan säsongen känns det bra.

Teamkollegan Patrik Olsson har kanske inte kört riktigt lika många varv på Knutstorp som Johan men känslorna för banan är minst lika goda.

– Det har alltid gått bra på Knutstorp för mig och jag har stått på pallen där flera gånger de senaste säsongerna så jag åker alltid dit med gott självförtroende, säger Olsson.

Inför tävlingen har teamet sett över bilarna grundligt och en hel del tid har lagts på bromsarna.

– Vi hade lite problem med bromsarna på Mantorp Park och vi hoppas att det ska vara åtgärdat nu. Vi kommer göra ett kortare test på en flygraka på väg till Knutstorp, säger Per Stureson som nu kommer att vara tillbaka i depån efter sitt benbrott.

– Nu kan jag åter fokusera fullt ut på körningen och slipper lösa några av de uppgifter som farsan bruka lösa, säger Johan Stureson.

Johan som känner sig väl förberedd varnar lite för konkurrenterna i blått som han tror blir tuffa.

– Chevan var snabb i de knixiga partierna på Mantorp så Rickard Rydell och Michael Nykjaer blir nog farliga.

Förarna i systerteamet Volkswagen Team Biogas som med Johan Kristoffersson i täten levererade ett mycket fint resultat på Mantorp Park kommer till Knutstorp med bra självförtroende. De kommer garanterat göra sitt bästa för att återupprepa resultatet och blir därför en svår nöt att knäcka för IPS.

Arkiv 2012