Arkivsida

Stark premiär för LMP Engineering i Trofeo Abarth

Segergest.

I helgen var det premiär för Trofeo Abarth i nya TTA – Elitserien i Racing. Förväntningarna var höga inför premiären och det blev en riktig folkfest. Niklas lyckades vinna ett tufft race efter kamp med team kompisen Carl-Olov Carlsson. Sophie West gör sitDet började i kvalet som var en blöt historia men banan torkade snabbt upp och slicksen åkte på för torr körning. Efter ett perfekt kval toppade Carl-Olov kvalet och fick starta i pole position medan Niklas hade strul och otur i slutet då en konkurrent hade åkt av banan och det blev gul flagg på banan så Niklas fick nöja sig med tredje start position.
Men i racet fungerade det mesta för Carl-Olov och Niklas, efter några varv tog sig Niklas förbi Morin upp på andra plats och LMP Engineering duon drog snabbt ifrån och kunde utspela en team kamp under de sista varven där Niklas drog det längsta strået med en sen, sen inbromsning in i den första kurvan efter långa rakan på det absolut sista varvet. Sophie West gör sitt livs race och körde upp sig igenom fältet och hade en riktigt kamp med fyra förare som kämpade om fjärde platsen, de fyra växlade positionerna hela tiden och Sophie lyckades tillslut bli femma i mål och satte racet fjärde snabbaste tid.

– Jag är super nöjd med att hela Team LMP Engineering levererade idag. En trevande inledning på helgen och kval, men ett super race där vi visade att vi hör hemma i toppen. Carl-Olov gör ett kanon race och tog sin första pole och pall plats i Trofeo Abarth. Så ett stort grattis till honom och till Sophie som gör sitt livs race och utmanade killarna ordentligt och hade häng på fjärde platsen, fantastiskt, säger en lycklig Niklas.
Nu är säsongen igång och Elitserien i Racing levererade redan första tävlings helgen. Med fulla läktare och runt 6000 betalande åskådare på Gelleråsen var detta bara början. Nu laddar vi inför den andra del tävlingen på Anderstorp den 2 juni.

Arkiv 2012