Arkivsida

Teknikstrul stoppade André Andersson i STCC

Semcon Cup. Foto: Jörgen Olsson

STCC-föraren André Andersson såg fram emot att få köra hemmatävlingen på Ring Knutstorp inför sina fans, men redan under den fria testen hittades ett läckage i kylsystemet. ?Vi har haft två veckor på oss att gå igenom bilen sedan Mantorp, och det behövdes.
Tyvärr dyk det upp ytterligare ett fel nu på testkörningen, sa Andersson.

Bilen har varit med länge i STCC och den vann bl a finalen på Mantorp 1994, då med Tommy Rustad som förare.

Dock har bilen stått stilla en tid och det mår ingen bil bra av. ? När vi fick bilen sades det att bilen var genomgången och klar för start. Det har vi insett att den inte var, men vi ger inte upp. Nu skall vi gå igenom bilen ytterligare så vi är snart tillbaka på banan igen, sa teamchefen Per-Åke Andersson.

Om en dryg månad körs nästa deltävling i STCC, även den i Skåne.
Efter några års frånvaro är det dags att köra på Sturup Raceway igen.
Osby-teamet räknar med att Opeln är klar för start tills dess.

Arkiv 2012