Arkivsida

Daniel körde om 14 bilar på Knutstorp!

Camaro Cup. Foto: Jörgen Olsson

Under den gångna helgen körde Daniel årets andra tävlingshelg på Ring Knutstorp,
Daniel fick bryta första racet och gick i mål på en 14:e plats i andra racet. Årets andra tävlingshelg kördes på Daniels hemmabana Ring Knutstorp, till tävlingen hade företaget som Daniels familj driver bjudit in många gäster även många sponsorer fanns på plats. Totalt på banan fanns 5720 besökare så pressen var stor!

– I kvalet lyckades vi inte bra, jag låg 7:a på kvalet men efter några varv gick jag in för att justera däckstrycket, när jag gick ut på banan igen gick inte motorn som den skulle så jag fick efter några varv bryta kvalet. Då förbättrade mina konkurrenter sina varvtider och jag föll ner på en 16:e plats. Berättar Daniel.

Efter kvalet letade teamet fel på bilen och trodde i detta läge att det var problem med tändsystemet som därmed byttes ut.

– När jag rullade ut till banan i race 1 kände jag att något inte stämde, vid första riktiga accelerationen kunde jag känna att motorn fortfarande inte var ok, så jag beslöt mig efter uppvärmningsvarvet att bryta. Berättar Daniel.

Efter race 1 öppnade mekanikerna motorn och hittade att en vipparm hade hoppat av och tagit skada, när den väl var utbytt var det helt annat ljud från V8:an och hoppet i teamet steg!

– I race 2 startade jag sist eftersom jag inte fick någon tid från race 1, jag tog det medvetet lugnt i första kurvan då det lätt blir krascher i Camaro Cup. Sen började jakten och jag tog placering för placering, efter 18 varv gick jag i mål på en 14:e plats.

– När bilen verkligen funkade gick det riktigt fort, vi är med där upp när allt faller på plats för oss, nu måste vi se till att allt funkar redan på kvalet! Berättar Daniel.

Arkiv 2012