Arkivsida

Ebbesson Motorsport på frammarsch!

TTA i Anderstorp.
Andreas Ebbesson. Foto: Beng-Åce Gustavsson

Under den gångna helgen kördes den andra deltävlingen i TTA Elitserien i Racing. Detta uppe på legendariska Anderstorp Raceway utanför Gislaved. För Ebbesson Motorsport blev detta en bra helg med 3 poäng med sig hem i bagaget.
Struligt väder

Tävlingshelgen kantades av kallt, ostadigt väder. Under fredagen körde man en test på torrt underlag som till sist övergick i regn. Den andra och avslutande testen blev inställd på grund av för mycket regn. Lördagen däremot bjöd på bättre väder med dock fortfarande ganska kallt.

”Det regnade och åskade jättemycket under andra halvan av fredagen. Vi gjorde helt rätt i att inte åka ut under den andra testen. När det regnar så mycket riskerar man mycket mer än vad det ger i erfaranhet på banan. Det var endast två bilar som utmanade ödet. ”

– Peter Ebbesson

Stark körning i racet

Andreas kvalade in på en nionde plats. Efter en bra start tog han sig upp till en åttonde plats vilket också blev resultatet in i mål efter att ha varit starkt uppvaktad av bilarna bakom. Denna åttondeplats resulterade i 3 nya poäng i förarmästerskapet och att BMW gick upp till andra plats i märkesmästerskapet.

”Jag är nöjd med mitt race i helgen. Jag fick till en riktigt bra start och kunde snabbt gå om bilen framför. Jag var sedan under hela racet extremt uppvaktad av denna bil som jag inte kunde skaka av mig. Vi saknade lite fart i racet, något som vi får jobba vidare på till nästa race. Men i helhet, nöjd med vår insats i helgen!”

– Andreas Ebbesson

”Vi är på god väg. Teamet har kommit in i jobbet och börjar känna bilen. Med erfarenheter från två race bör vi kunna ge Andreas en bättre bil nästa gång. Respekten för övrigas körning och arbete är inte lika stort och självförtroendet växer. Kan vi behålla vårt arbetssätt och tillföra gemensamma tester så kan det bli riktigt bra framöver.”

– Ted von Krusenstierna

För övriga BMW förare gick det också bra. Bäst lyckades Fredrik Larsson på en tredjeplats. Richard Göransson gjorde en stark uppkörning och slutade 5: a. Andreas slutade som sagt på en 8: e plats och Martin Öhlin slutade på en 10: e plats.

Film från tävlingen kommer upp inom kort.

Nästa race är Göteborgs Cityrace om två veckor. Missa inte detta!

Ebbesson Motorsport

ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2012