Arkivsida

Dominans av Lilja på Anderstorp!

TTA i Anderstorp.
Abarth. Foto: Racefoto

Scandinavian Raceway i Anderstorp stod värd för den andra deltävlingen i Elitserien i Racing. LMP Engineering kom laddade och stärkta efter en lyckad premiär på Gelleråsen. Niklas dominerade kvalet och vann racet med Carl-Olov på en andraplats i både kvalVädret under helgen var minst sagt skiftande och väldigt ostadigt. Det blev ett torrt testpass under fredagen och ett pass som istortsätt regnade helt bort. Men vädret klarnade under kvällen och när solen gick upp på lördagsmorgonen så såg det ut att bli en riktigt fin dag. Kvalet på morgonen bjöd på en torr och fin banan som Niklas förvaltade på bästa sätt igenom att sätta ett par riktigt snabba varv som räckte till pole position med ca en sekunds marginal till Carl-Olov som blev tvåa före Morin på tredjeplatsen.
Men sen kom regn och även hagel, vädret var minst sagt ovisst innan racet. Men regnet upphörde ca 30min innan start och banan började rn sakta förvandlig och frågan var ifall det skulle bli körning med regndäck eller slicks. Teamet tog beslutet 5min innan racet att sätta på slicksen trots att banan fortfarande inte var helt torr. Vilket visade sig vara det rätta valet då banan torkade nu mycket fort. Racet startade med en halvtorr bana och Niklas fick en kanonstart och ryckte ifrån på första varvet.

– Jag fick en kanonstart och kunde dra upp en lucka på första varvet. Men sen när jag kom ner efter rakan på andra varvet så var det fullt med grus, gräs och lekakulor över hela banan så jag saktade in lite inför atlaskurvan. Men bilen understyrde nästan av banan pga all smuts som fastnade på däcken och då kunde Carl-Olov komma upp riktigt nära mig och han var nästan i slagläge för en omkörning, men jag borrade ner huvudet och körde på i ett högt tempo och kunde bygga upp luckan igen. Jag gillar den snabba Anderstorpsbanan jätte mycket och det är extremt kul att få köra här och framförallt att få vinna här, säger en mycket glad Niklas.

Carl-Olov slutade på en lika övertygande andraplats före Morin på en tredje. Sophie hade en kanonstart och var uppe på fjärde plats i starten, men med en sammanstötning och snurrning på första varvet blev det en kamp uppåt ifrån den sista placeringen efter första varvet. Sophie slutade sexa och var besviken efteråt då hon hade farten att kunna vara uppe och slåss om fjärdeplatsen.

Nu är det ett litet uppehåll inför nästa deltävling i Falkenberg den 7 Juli. Teamet ser nu fram emot Falkenberg som brukar leverera bra race och bra väder på den snabba men korta banan på västkusten.

Arkiv 2012